In actie voor Going Global

Met Edukans Going Global kom je als school in actie voor het verbeteren van het onderwijs in een ontwikkelingsland.

De leerling die meedoet aan de uitwisseling speelt hierin een belangrijke rol. Met indrukwekkende verhalen inspireert hij of zij medeleerlingen om in actie te komen voor Going Global. Edukans heeft veel actie-ideeën. De ervaring leert dat sponsoractiviteiten en ludieke acties een mooie opbrengst genereren en de school op z’n kop zetten. Elke deelnemende school bepaalt samen met Edukans het streefbedrag van de actie.

Bekijk hier het Edukans Actieboekje

Bekijk hier onze coronaproof actie-ideeën

Rieky Maas - world teacher

“Je haalt andere werelden in huis. Wat de leerlingen die op reis gingen vertellen aan hun medestudenten komt altijd binnen, omdat het het verhaal van een leeftijdsgenoot is.” –R. Maas, leerlingbegeleider en teamleider Pius X College (ging eerder op fysieke uitwisseling met Edukans Going Global) 

Lesmateriaal voor Wereldburgerschap

Culturen ontmoeten elkaar tijdens Going Global. Leerlingen worden wereldburgers. Om het thema Wereldburgerschap te versterken, biedt Edukans volop educatief materiaal aan voor de hele school. Dit materiaal bestaat onder andere uit kant en klare lessen, informatieve films en documentaires.

Actiepagina

Elke school krijgt een eigen actiepagina op inactievooredukans.nl Op jullie actiepagina plaatst Edukans verslagen en foto’s van de uitwisseling. Ook jullie als school en de deelnemende leerlingen kunnen hier blogs plaatsen. De pagina heeft een geldmeter, zodat je op ieder moment kunt zien hoeveel geld jullie school heeft opgehaald voor beter onderwijs! Met de doneerknop is het heel makkelijk voor vrienden en familie om online een donatie te doen.

Zodra jullie school gaat meedoen met Going Global, ontvang je informatie over hoe je jouw persoonlijke actiepagina aanmaakt.

Terug naar de hoofdpagina

Social

Partners & keurmerken

  • CBF
  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij