Going Global

In actie voor Going Global

Met Edukans Going Global kom je als school in actie voor het verbeteren van het onderwijs in een ontwikkelingsland.

De leerling die op reis gaat, heeft hier een belangrijke rol in. Met indrukwekkende verhalen zet hij/zij de andere leerlingen in beweging om in actie te komen voor Going Global. Edukans heeft vele actie-ideeën. De ervaring leert dat sponsoractiviteiten en ludieke acties een mooie opbrengst genereren en de school op z’n kop zetten. Elke deelnemende school bepaalt samen met Edukans het streefbedrag van de actie.

Rieky Maas - world teacher
R. Maas

“Je haalt andere werelden in huis. Wat de leerlingen die op reis gingen vertellen aan hun medestudenten komt altijd binnen. Het is het verhaal van een leeftijdsgenoot.”

R. Maas, leerlingbegeleider en teamleider Pius X College

Lesmateriaal voor Wereldburgerschap

Culturen ontmoeten elkaar tijdens Going Global. Leerlingen en docenten worden wereldburgers. Om het thema Wereldburgerschap te versterken biedt Edukans volop educatief materiaal aan voor de hele school. Dit materiaal bestaat onder andere uit kant en klare lessen, informatieve films en documentaires.

Actiepagina

Elke school krijgt een persoonlijke actiepagina op www.inactievooredukans.nl Op jullie actiepagina worden reisverslagen en de foto’s geplaatst, maar je kunt als school ook zelf weblogs plaatsen. De pagina heeft een geldmeter en een doneerknop waarmee donateurs online kunnen schenken. Hierdoor wordt jullie actie zichtbaar en worden veel mensen bereikt.