Scholieren in actie

In actie voor Going Global

Met Edukans Going Global kom je als school in actie voor het verbeteren van het onderwijs in een ontwikkelingsland.

De leerling die meedoet aan de uitwisseling heeft hierin een belangrijke rol. Met indrukwekkende verhalen zet hij of zij de andere leerlingen in beweging om in actie te komen voor Going Global. Edukans heeft veel actie-ideeën. De ervaring leert dat sponsoractiviteiten en ludieke acties een mooie opbrengst genereren en de school op z’n kop zetten. Elke deelnemende school bepaalt samen met Edukans het streefbedrag van de actie.

Bekijk hier het Edukans Actieboekje 

Rieky Maas - world teacher

“Je haalt andere werelden in huis. Wat de leerlingen die op reis gingen vertellen aan hun medestudenten komt altijd binnen. Het is het verhaal van een leeftijdsgenoot.”

R. Maas, leerlingbegeleider en teamleider Pius X College

Lesmateriaal voor Wereldburgerschap

Culturen ontmoeten elkaar tijdens Going Global. Leerlingen en docenten worden wereldburgers. Om het thema Wereldburgerschap te versterken, biedt Edukans volop educatief materiaal aan voor de hele school. Dit materiaal bestaat onder andere uit kant en klare lessen, informatieve films en documentaires.

Actiepagina

Elke school krijgt een eigen actiepagina op inactievooredukans.nl Op jullie actiepagina worden verslagen en foto’s geplaatst, maar je kunt als school ook zelf blogs plaatsen. De pagina heeft een geldmeter en een doneerknop waarmee donateurs online een donatie kunnen doen.

Terug naar de hoofdpagina