Veelgestelde vragen Going Global

Heb je een vraag over Edukans Going Global? Waarschijnlijk wordt je vraag op deze pagina beantwoord!

1. Waarom met Edukans in zee?

Edukans heeft ruim 20 jaar ervaring met uitwisselingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Jaarlijks organiseren we uitwisselingen op het gebied van zelfontwikkeling, life skills, educatie en het ontmoeten van mensen in een andere cultuur.

We werken samen met betrouwbare partners. Door de duurzame samenwerking met deze partners kunnen we kwaliteit garanderen. Edukans heeft veel kennis en ervaring op het gebied van veiligheid, de situaties in de landen, het onderwijssysteem en (inter)culturele communicatie. We werken aan professionalisering van het onderwijs in Nederland en in ontwikkelingslanden.

Als deelnemer van Going Global krijg je een uitgebreide voorbereiding. Tijdens de voorbereidingsperiode krijg je alle informatie die je nodig hebt voor je deelname aan het Going Global programma.

2. Gaat Going Global in 2021 op reis?

Door de coronapandemie kunnen we in schooljaar 2021-2022 helaas niet op Going Global reis naar het actieland. We nemen geen risico’s omtrent gezondheid en veiligheid van onze deelnemers en daarnaast is het te onzeker of we t.z.t. zouden kunnen reizen naar het actieland. Daarom vindt de uitwisseling dit schooljaar digitaal plaats. Leerlingen van verschillende Oegandese scholen komen samen, net als de leerlingen in Nederland, om deel te nemen aan het programma.

Je leest hierover meer op de programmapagina van Going Global.

3. Wat is de rol van een Going Globaller?

De Nederlandse deelnemers van Going Global zijn leerlingen van verschillende middelbare scholen. De school selecteert zelf hun deelnemers met een selectieprocedure die in het najaar plaatsvindt.

Leerlingen worden gekozen als ambassadeur van de school. Tijdens de uitwisseling hebben ze ook een taak om de ervaringen en verhalen van leeftijdsgenoten in het actieland om te zetten in verslagen en beeld. Met deze verhalen motiveren zij na de uitwisseling de hele school om actie te voeren voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Ouders/verzorgers van leerlingen krijgen aparte informatie waarin we uitgebreid vertellen over het programma.

In 2021-2022 doen er geen docenten mee aan het Going Global programma.

4. Ik ben verhinderd tijdens de voorbereidingsperiode. Kan dit?

Het is verplicht om alle trainingsdagen aanwezig te zijn. Zowel de tweedaagse training voorafgaand aan de uitwisselingsweek en de Terugkomdag vallen hieronder.

5. Kan ik meedoen met Going Global als mijn school niet deelneemt?

Je kunt alleen meedoen met Going Global als jouw school deelneemt aan dit programma. Doet je school (nog) niet mee? Dan kun je Going Global natuurlijk onder de aandacht brengen bij jou op school!

6. Voor wie is Going Global?

Leerlingen in het voortgezet onderwijs die op een bijzondere manier invulling willen geven aan het thema wereldburgerschap én open staan voor een bijzonder avontuur.

7. Wanneer is de uitwisseling?

In de voorjaarsvakantie van 2022. Daarna komt je school in actie voor beter onderwijs.

  • De trainingstweedaagse voorafgaande aan de online uitwisseling is op vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2021 (let op, hele dag van 09.00 uur ’s ochtends en met overnachting)
  • De online uitwisselingsweek is van zaterdag 19 t/m zaterdag 26 februari 2022
  • De terugkomdag is op zaterdag 26 maart 2022

8. Waarom doe je als school mee aan Going Global?

Je betrekt de hele school bij wereldburgerschap en zorgt voor betere toekomstkansen voor jongeren in ontwikkelingslanden.

9. Waar vind ik alle praktische informatie?

Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt!

Lees hier meer over Going Global.

Er is ook een informatiepakket voor scholen om meer te weten te komen:

Vraag hier meer informatie aan