Veelgestelde vragen Going Global

Heb je een vraag over Edukans Going Global? Waarschijnlijk wordt je vraag op deze pagina beantwoord!

1. Waarom met Edukans in zee?

Edukans heeft ruim 20 jaar ervaring met uitwisselingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Jaarlijks organiseren we uitwisselingen op het gebied van zelfontwikkeling, life skills, educatie en het ontmoeten van mensen in een andere cultuur.

We werken samen met betrouwbare partners. Door de duurzame samenwerking met deze partners kunnen we kwaliteit garanderen. Edukans heeft veel kennis en ervaring op het gebied van veiligheid, de situaties in de landen, het onderwijssysteem en (inter)culturele communicatie. We werken aan professionalisering van het onderwijs in Nederland en in ontwikkelingslanden.

Als deelnemer van Going Global krijg je een uitgebreide voorbereiding. Tijdens de voorbereidingsperiode krijg je alle informatie die je nodig hebt voor je deelname aan het Going Global programma.

2. Gaat Going Global in 2023 op reis?

Ja, we gaan weer op reis! In het voorjaar van 2023 gaat Going Global naar Oeganda. Maar we nemen geen risico’s omtrent gezondheid en veiligheid van onze deelnemers. In het geval van twijfel zal de reis omgezet worden naar een andere datum of online plaats vinden.

3. Wat is de rol van een Going Globaller?

De Nederlandse deelnemers van Going Global zijn leerlingen van verschillende middelbare scholen. De school selecteert zelf hun deelnemers met een selectieprocedure die in het najaar plaatsvindt.

Leerlingen worden gekozen als ambassadeur van de school. Tijdens de reis hebben ze ook een taak om de ervaringen en verhalen van leeftijdsgenoten in het actieland om te zetten in verslagen en beeld. Met deze verhalen motiveren zij na de uitwisseling de hele school om actie te voeren voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Ouders/verzorgers van leerlingen krijgen aparte informatie waarin we uitgebreid vertellen over het programma.

Ook docenten kunnen weer meedoen aan het Going Global programma. Neem voor meer informatie hierover contact op met de consulent: [email protected]

4. Ik ben verhinderd tijdens de voorbereidingsperiode. Kan dit?

Het is verplicht om alle trainingsdagen aanwezig te zijn. Zowel de trainingsdagen voorafgaand aan de reis en de terugkomdag na de reis vallen hieronder.

5. Kan ik meedoen met Going Global als mijn school niet deelneemt?

Je kunt alleen meedoen met Going Global als jouw school deelneemt aan dit programma. Doet je school (nog) niet mee? Dan kun je Going Global natuurlijk onder de aandacht brengen bij jou op school!

6. Voor wie is Going Global?

Voor scholen in het voortgezet onderwijs en leerlingen die op een bijzondere manier invulling willen geven aan het thema wereldburgerschap én open staan voor een bijzonder avontuur.

7. Wanneer is de reis en de trainingen?

In de voorjaarsvakantie van 2023. Daarna komt je school in actie voor beter onderwijs.

  • De trainingstweedaagse voorafgaande aan de uitwisseling is op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022 (let op, dit is de hele dag van 09.00 uur ’s ochtends én met overnachting)
  • 3e trainingsdag 21 januari 2023
  • De reis is van 22 februari tot 4 maart 2023
  • De terugkomdag is op zaterdag 25 maart 2023

8. Waarom doe je als school mee aan Going Global?

Je betrekt de hele school bij wereldburgerschap en zorgt voor betere toekomstkansen voor jongeren in ontwikkelingslanden.