going global veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Going Global

1. Waarom met Edukans in zee?

Edukans heeft jarenlange ervaring met reizen naar het buitenland voor verschillende leeftijdsgroepen. Al 20 jaar organiseren we uitwisselingen op het gebied van zelfontwikkeling, life skills, educatie en het ontmoeten van mensen in een andere cultuur.

We werken samen met betrouwbare partners. Door de duurzame samenwerking met deze partners kunnen we kwaliteit garanderen. Edukans heeft veel kennis en ervaring op het gebied van veiligheid, de situaties in de landen, het onderwijssysteem en (inter)culturele communicatie. We werken aan professionalisering van het onderwijs in Nederland en in ontwikkelingslanden.

Als deelnemer van Going Global krijg je een uitgebreide voorbereiding. Tijdens de voorbereidingsperiode krijg je alle informatie die je nodig hebt voor je Going Global uitwisseling.

2. Gaat Going Global in 2021 op reis?

Door Covid-19 kunnen we in 2021 helaas niet op reis naar actieland Oeganda. We nemen geen risico’s omtrent gezondheid en veiligheid van onze deelnemers en daarnaast is het te onzeker of we het überhaupt mogelijk is om naar Oeganda te reizen.

Daarom vindt de uitwisseling dit jaar plaats op een digitale manier. In zowel in Oeganda als in Nederland komen leerlingen bij elkaar om het programma te draaien. Er doen 30 Oegandese scholen mee en er is nog plek voor een aantal Nederlandse scholen.

Je leest hierover meer op de programmapagina van Going Global

3. Wat is de rol van een Going Globaller?

De deelnemers van Going Global zijn leerlingen van verschillende middelbare scholen. Deze scholen selecteren zelf hun deelnemers met een selectieprocedure die meestal in de wintermaanden plaatsvindt.

Leerlingen worden gekozen als ambassadeur van de school. Tijdens de uitwisseling hebben ze dan ook een taak om de ervaringen en verhalen van leeftijdsgenoten in het actieland om te zetten in verslagen en beeld. Met deze verhalen motiveer je na terugkomst de school om actie te voeren voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Ouders van leerlingen krijgen aparte informatie waarin we uitgebreider vertellen over het programma.

In 2021 doen er geen docenten mee in het Going Global programma.

4. Hoe wordt de online uitwisseling begeleid?

Het Going Global programma draait voor een groot gedeelte met vrijwilligers die zelf in het Nederlandse onderwijs werkzaam zijn. Zij worden voorafgaande aan de online uitwisseling getraind en dragen bij aan het inhoudelijke programma van de uitwisseling. Ook zijn zij zelf mee op reis geweest in een eerdere editie dus kennen de uitgangspunten van het Going Global programma goed.

5. Ik ben verhinderd tijdens de voorbereidingsperiode. Kan dit?

Er geldt een aanwezigheidsplicht. Zowel de trainingsdag voor de uitwisselingsweek in de voorbereiding als de terugkomdag vallen hieronder.

6. Kan ik meedoen met Going Global als mijn school niet deelneemt?

Je kunt alleen meedoen met Going Global als jouw school deelneemt aan dit programma. Doet je school niet mee? Dan kun je Going Global natuurlijk onder de aandacht brengen bij jou op school!

Lees hier meer over Going Global

Er is ook een informatiepakket voor scholen om meer te weten te komen.

Vraag hier meer informatie aan