Veelgestelde vragen Going Global

1. Waarom met Edukans op reis?

Edukans heeft jarenlange ervaring met reizen naar het buitenland voor verschillende leeftijdsgroepen. Al 20 jaar organiseren we uitwisselingen op het gebied van zelfontwikkeling, life skills, educatie en het ontmoeten van mensen in een andere cultuur.

We werken samen met betrouwbare partners. Door de duurzame samenwerking met deze partners kunnen we kwaliteit garanderen. Edukans heeft veel kennis en ervaring op het gebied van veiligheid, de situaties in de landen, het onderwijssysteem en (inter)culturele communicatie. We werken aan professionalisering van het onderwijs in Nederland en in ontwikkelingslanden.

Als deelnemer van Going Global krijg je een uitgebreide voorbereiding. Tijdens de voorbereidingsperiode krijg je alle informatie die je nodig hebt voor je Going Global reis.

2. Wat is de rol van een Going Globaller?

De deelnemers van Going Global zijn docenten en leerlingen. Scholen selecteren zelf hun deelnemers met een selectieprocedure die meestal in het najaar plaatsvindt.

Leerlingen worden gekozen als ambassadeur van de school. Tijdens de reis heb je de rol van fotograaf, schrijver of presentator en haal je verhalen op over het werk van Edukans en leeftijdsgenoten in het actieland. Met deze verhalen motiveer je na terugkomst de school om actie te voeren voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Voor ouders van leerlingen organiseert Edukans een oudermiddag waarop we hier uitgebreider over vertellen.

Docenten doen mee aan het docentenprogramma en werken tijdens de reis samen met collega’s uit het actieland om te zien wat er beter kan in de lesmethodes. Net als de leerlingen ervaren ze hoe het ervoor staat met onderwijs in ontwikkelingslanden.

3. Ik ben verhinderd tijdens de voorbereidingsperiode. Kan dit?

Het is verplicht om alle trainingsdagen aanwezig te zijn. Zowel de 3 trainingsdagen in de voorbereiding als de terugkomdag vallen hieronder.

4. Hoe zit het met veiligheid?

Veiligheid van onze deelnemers staat voorop! De landen en streken waarin Edukans samenwerkt met projecten zijn over het algemeen veilig en stabiel. We stellen het programma zorgvuldig samen, in samenspraak met onze lokale partners. Elke groep wordt begeleid door goed getrainde begeleiders.

De partnerorganisatie zorgt voor een veilige accommodatie, veilig vervoer en indien nodig extra veiligheidsmaatregelen.

Edukans laat zich altijd leiden door de (reis)adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Als er een negatief reisadvies is, gaat de reis niet door. Verdere veiligheidsinformatie:

  • Edukans heeft al 20 jaar ervaring met reizen met groepen.
  • Onze groepen gaan naar veilige gebieden. We zijn te gast bij studenten en docenten die daar ook wonen. We komen daar dan als vriend in plaats van als vreemde.
  • Wij organiseren géén toeristenreizen. Hierdoor zitten we in een ander segment van reizen, waardoor we minder kwetsbaar zijn.
  • Voor noodgevallen is er 24 uur per dag een noodnummer beschikbaar dat wordt gedeeld met deelnemers en de ouders van de leerlingen.
  • Edukans werkt met een crisisprotocol.

5. Kan ik meedoen met Going Global als mijn school niet deelneemt?

Je kunt alleen meedoen met Going Global als jouw school deelneemt aan dit programma. Doet je school niet mee? Dan kun je Going Global natuurlijk onder de aandacht brengen bij jou op school!

Lees hier meer over Going Global >

Er is ook een informatiepakket voor scholen om meer te weten te komen. Je kunt het informatiepakket hier aanvragen >

6. Zijn er gezondheidsrisico’s?

Om gezondheidsrisico’s te beperken krijg je tijdens het voorbereidingstraject informatie over algemene voorzorgsmaatregelen. Daarnaast moet je bij de GGD, Travel Clinic of huisarts advies inwinnen over de vaccinaties die verplicht (of aan te raden) zijn voor het land waar je naartoe reist.