Onze organisatie

Wij zijn al tientallen jaren voorvechter van de ontwikkeling van kinderen. Eerst in Nederland en nu in landen als Ethiopië, Oeganda, Malawi en Kenia. Edukans komt voort uit de Unie voor Christelijk Onderwijs. Door onze jarenlange ervaring zijn we met recht een onderwijsexpert te noemen.

Directeur Edukans

Petra-van-Haren-CEO-directeur-Edukans
Petra van Haren, directeur Edukans

In oktober 2021 heeft Edukans Petra van Haren benoemd als nieuwe CEO. Ron Rijnbende neemt na 30 jaar afscheid en krijgt alle complimenten over hoe hij Edukans met veerkracht heeft geleid.

Petra van Haren vervulde diverse managementfuncties op het gebied van internationale samenwerking, onder meer bij Nuffic, SNV en Cordaid. Met altijd een grote rol voor onderwijs. Voor Edukans werkte Petra als Country Director voor Cordaid in Oeganda. Hier zette zij in 3 jaar het kantoor op en bouwde een projectenportfolio op. Daarvoor stond zij 5 jaar aan het hoofd van de Health & Education programma’s.

Maak kennis met Petra

“ In een tijd dat continuïteit en kwaliteit van onderwijs voor schoolgaande kinderen onder druk staat is het werk van Edukans relevanter dan ooit. Ik geloof dat elk kind recht heeft op kwalitatief goed onderwijs. Onderwijs is de sleutel tot ontwikkeling en creëert kansen voor de toekomst van een kind én voor zijn of haar omgeving.”

Meer over organisatie Edukans 

Wil je verder lezen over de Raad van Toezicht en onze statuten? Bekijk wie de leden zijn en vind alle overige organisatie-informatie zoals integriteit op de pagina Toezicht, statuten en integriteit. Bekijk ook Onze keurmerken. 

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij