Klaslokaal in Ghana

Wat we doen

Onderwijs is de sleutel tot duurzame ontwikkeling. Door te werken aan beter onderwijs, werken we aan de Werelddoelen (SDG’s) die 193 wereldleiders met elkaar hebben afgesproken. Goed onderwijs zorgt ervoor dat mensen een hoger inkomen en een betere gezondheid hebben. Bovendien stimuleert onderwijs gelijke kansen voor mannen en vrouwen.

Lees meer over de SDG’s

Onderwijs structureel veranderen

Edukans maakt het verschil met goed onderwijs. Dat vergt meer dan een kleinschalige aanpak: wij zorgen voor structurele verandering binnen het hele onderwijs. Niet alleen trainen we leraren, maar betrekken ook ouders bij het onderwijs van hun kinderen en lobbyen bij onderwijsinspecties en overheden. We leiden jongeren op in vaardigheden waar vraag naar is en besteden aandacht aan sociaal en emotioneel leren.

Met deze 4 thema’s verbetert Edukans het onderwijs

We werken aan de hand van 4 thema’s om kinderen en jongeren in landen als Ethiopië, Oeganda, Malawi en Kenia de beste kansen te geven. Klik op de thema’s om meer te lezen:

Even kennismaken?

Wij zorgen dat duizenden kinderen goed onderwijs krijgen. Wij trainen jongeren in werk waar vraag naar is. We vechten voor gelijke kansen. Weten wat we nog meer doen? Bekijk de video hiernaast.
Nairobi, Kenia

Dit zijn wij!

onderwijs ethiopië

Heb je vragen of wil je meer weten over Edukans?

Bekijk de veelgestelde vragen of bel ons op 033 460 6010