Wat we doen

Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Wij geloven dat talent niet verloren mag gaan. Daarom werken we elke dag samen met scholen, docenten en ouders aan goed onderwijs.

Onderwijs is de sleutel tot duurzame ontwikkeling. Door te werken aan beter onderwijs, werken we aan de Werelddoelen (SDG’s) die 193 wereldleiders met elkaar hebben afgesproken. Goed onderwijs zorgt ervoor dat mensen een hoger inkomen en een betere gezondheid hebben. Bovendien stimuleert onderwijs gelijke kansen voor mannen en vrouwen.

>>> Lees meer over de SDG’s

Onderwijs structureel veranderen

Edukans maakt het verschil met goed onderwijs. Dat vergt meer dan een kleinschalige aanpak: wij zorgen voor structurele verandering binnen het hele onderwijs. Niet alleen trainen we leraren, maar betrekken ook ouders bij het onderwijs van hun kinderen en lobbyen bij onderwijsinspecties en overheden. We leiden jongeren op in vaardigheden waar vraag naar is en besteden aandacht aan sociaal en emotioneel leren.

Met deze 4 thema’s verbetert Edukans het onderwijs

We werken aan de hand van 4 thema’s om kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden de beste kansen te geven. Klik op de thema’s om meer te lezen:

Leer meer over wat we doen

Ons werk

Wil jij meer weten over de landen waarin we werken en hoe we hier het onderwijs verbeteren?

Bekijk onze projecten

Over Edukans

Onze organisatie

Maak kennis met Edukans. Lees meer over onze directie en Raad van Toezicht, bekijk aan welke keurmerken we voldoen en leer over onze resultaten in het jaarverslag.

Lees verder

Steun beter onderwijs

Benieuwd hoe jij kan helpen?

Geef een kind de kans van z’n leven! Dat kan op heel veel verschillende manieren. Door direct te doneren, mee te doen aan Schoenmaatjes of met ons op reis te gaan bijvoorbeeld.

Ik wil helpen