Uganda Oeganda basisonderwijs klas blauw uniform pen
Alle programma's

Nalaten aan Edukans

Iedereen maakt zich in het leven ergens sterk voor. Door voor een ander klaar te staan, iets te geven of te doneren. Maar wat als u er zelf niet meer bent? Met een nalatenschap kunt u nog een keer opkomen voor goed onderwijs voor ieder kind.

Nalaten aan Edukans

“Door na te laten aan Edukans geeft u kinderen de kans van hun leven. En het geld komt echt goed terecht.” – ambassadeur Martine van Os

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Leren lezen, schrijven en rekenen. Vriendschappen aangaan, relaties ontwikkelen, goed voor jezelf en andere zorgen. Maar ook samen werken aan een inclusieve en duurzame toekomst, waarin je bent voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Wat je op school leert, is voor altijd. Misschien heeft u zelf veel te danken aan het onderwijs dat u kreeg. Of heeft u dat juist gemist en ziet u daarom des te meer het belang ervan in.

Geef kinderen en jongeren met uw nalatenschap de kans op een betere toekomst

Bekijk de inspirerende video van Toegift.nl, een initiatief van samenwerkende erkende goede doelen. Vind zo inspiratie in de verhalen van andere mensen die hun idealen laten voortleven met een nalatenschap.

 

Neem Edukans op in uw testament

“Tot onze spijt hebben wij geen kinderen. Daarom kiezen we voor goede doelen die zich richten op kinderen. Kinderen hebben met onderwijs zoveel te winnen. Organisaties als Edukans bieden hen die kans en verdienen daarom een plaats in ons testament.” – Johan en Elly van Dalen- van Helden

Edukans in uw testament

Edukans is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap wordt besteed aan het doel waarvoor u het heeft bestemd: onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Zo kunnen kansarme kinderen en jongeren uit de spiraal van armoede komen.

Lees hier meer over nalatenschap

Frank Beuger heeft Edukans opgenomen in zijn testament

“Als decaan help ik leerlingen een goede vervolgopleiding te kiezen. De keuze om in mijn testament te gaan voor onderwijs aan kansarme kinderen ver weg was daarom snel gemaakt. Bij Edukans heb ik het gevoel dat het klopt. En dat het geld eerlijk en goed wordt besteed.” – Frank Beuger

Meer informatie over nalaten aan Edukans

Geeft u uw idealen door als u er zelf niet meer bent? Neem voor meer informatie contact op met onze relatiebeheerder Gerry de Bruin of bekijk onze folder. Ook op toegift.nl vindt u alles wat u moet weten over nalaten.

Gerry de Bruin

[email protected]

Bekijk onze projecten

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij