Nalaten aan Edukans

Iedereen maakt zich in het leven ergens sterk voor. Door voor een ander klaar te staan, iets te geven of te doneren. Maar wat als u er zelf niet meer bent? Met een toegift kunt u nog een keer opkomen voor goed onderwijs voor ieder kind.

Nalaten aan Edukans

Martine van Os: “Vaak laten mensen alles na aan hun kinderen en naaste familie. Maar je kunt meer met je geld doen.”

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Leren lezen, schrijven en rekenen. Leren vriendschappen aangaan, relaties ontwikkelen, zuinig zijn op je lichaam. Wat je op school leert, is voor altijd. Misschien heeft u zelf veel te danken aan het onderwijs dat u kreeg. Of heeft u dat juist gemist en ziet u daarom des te meer het belang
ervan in. Of wellicht bent u zelf in het onderwijs
werkzaam.

Neem Edukans op in uw testament

 

 

 

 

“Tot onze spijt hebben wij geen kinderen gekregen. Daarom kiezen we voor goede doelen die zich richten op kinderen. Kinderen hebben met onderwijs zoveel te winnen. Organisaties als Edukans bieden hen die kans en verdienen daarom een plaats in ons testament.” – Johan en Elly van Dalen- van Helden

Edukans in uw testament

Edukans is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap wordt besteed aan het doel waarvoor u het heeft bestemd: onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Zo kunnen kansarme kinderen en jongeren uit de spiraal van armoede komen. Bekijk onze actuele projecten.

U kunt Edukans op verschillende manieren opnemen in uw testament: door een erfstelling of een legaat.

  • Bij een erfstelling ontvangt Edukans een percentage van uw nalatenschap.
  • Bij een legaat een vast bedrag of bijvoorbeeld materiële zaken als een huis of aandelenportefeuille.

Frank BeugerFrank Beuger: “Als decaan help ik leerlingen een goede vervolgopleiding te kiezen. De keuze om in mijn testament te gaan voor onderwijs aan kansarme kinderen ver weg was daarom snel gemaakt. Bij Edukans heb ik het gevoel dat het klopt. En dat het geld eerlijk en goed wordt besteed.”

Regel ulogow nalatenschap eenvoudig online

Neem ook Edukans op in uw testament! Via NuNotariaat regelt u dat eenvoudig online. De kosten hiervoor, inclusief notaris, bedragen € 195 per persoon. Ontdek hoe het werkt op de website van NuNotariaat.

Meer informatie over nalaten aan Edukans

Geeft u uw idealen door als u er zelf niet meer bent? Neem voor meer informatie contact op met Gerry de Bruin of bekijk onze folder. Ook op toegift.nl vindt u alles wat u moet weten over nalaten.

Gerry de BruinGerry de Bruin
033-460 60 10
G.de.Bruin@edukans.nl

Andere manieren om te helpen