Nalaten aan Edukans

Iedereen maakt zich in het leven ergens sterk voor. Door voor een ander klaar te staan, iets te geven of te doneren. Maar wat als u er zelf niet meer bent? Met een toegift kunt u nog een keer opkomen voor goed onderwijs voor ieder kind.

Nalaten aan Edukans

Martine van Os: “Vaak laten mensen alles na aan hun kinderen en naaste familie. Een logische keuze, maar veel mensen weten niet dat er nog meer mogelijkheden zijn.”

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Leren lezen, schrijven en rekenen. Leren vriendschappen aangaan, relaties ontwikkelen, zuinig zijn op je lichaam. Wat je op school leert, is voor altijd. Misschien heeft u zelf veel te danken aan het onderwijs dat u kreeg. Of heeft u dat juist gemist en ziet u daarom des te meer het belang ervan in. Of wellicht bent u zelf in het onderwijs werkzaam.

Neem Edukans op in uw testament

“Tot onze spijt hebben wij geen kinderen. Daarom kiezen we voor goede doelen die zich richten op kinderen. Kinderen hebben met onderwijs zoveel te winnen. Organisaties als Edukans bieden hen die kans en verdienen daarom een plaats in ons testament.” – Johan en Elly van Dalen- van Helden

Edukans in uw testament

Edukans is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap wordt besteed aan het doel waarvoor u het heeft bestemd: onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Zo kunnen kansarme kinderen en jongeren uit de spiraal van armoede komen. Bekijk onze actuele projecten.

U kunt Edukans op verschillende manieren opnemen in uw testament: door een erfstelling of een legaat.

  • Bij een erfstelling ontvangt Edukans een percentage van uw nalatenschap.
  • Bij een legaat een vast bedrag of bijvoorbeeld materiële zaken als een huis of aandelenportefeuille.

Frank Beuger heeft Edukans opgenomen in zijn testamentFrank Beuger: “Als decaan help ik leerlingen een goede vervolgopleiding te kiezen. De keuze om in mijn testament te gaan voor onderwijs aan kansarme kinderen ver weg was daarom snel gemaakt. Bij Edukans heb ik het gevoel dat het klopt. En dat het geld eerlijk en goed wordt besteed.”

Uw nalatenschap online regelen

Neemt u ook Edukans op in uw testament? U kunt de wensen voor uw nalatenschap vastleggen bij een notaris bij u in de buurt. De notaris kan u adviseren over wat in uw situatie het beste is.

In eenvoudige situaties kunt u uw nalatenschap ook online regelen via NuNotariaat. U beantwoordt een aantal vragen op de website van NuNotariaat en aan de hand van uw antwoorden wordt een conceptakte opgesteld. Deze conceptakte ondertekent u bij een van de bij NuNotariaat aangesloten notariskantoren.

Lees meer over deze mogelijkheid op de website van NuNotariaat.

logo

Gegevens voor vermelding van Edukans in uw testament

Als u Edukans in uw testament opneemt, heeft u de volgende gegevens nodig:

Stichting Edukans, gevestigd te Amersfoort
Kantoorhoudend: Berkenweg 11, 3818 LA Amersfoort
KvK-nummer: 32092131

Meer informatie over nalaten aan Edukans

Geeft u uw idealen door als u er zelf niet meer bent? Neem voor meer informatie contact op met Gerry de Bruin of bekijk onze folder. Ook op toegift.nl vindt u alles wat u moet weten over nalaten.

Gerry de BruinGerry de Bruin
033-460 60 10
G.de.Bruin@edukans.nl

 

Andere manieren om te helpen