sluit
Doneer direct

Nalaten aan Edukans

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Leren lezen, schrijven en rekenen. Leren vriendschappen aangaan, relaties ontwikkelen, zuinig zijn op je lichaam. Wat je op school leert, is voor altijd. Met uw nalatenschap zorgt u samen met ons voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door Edukans op te nemen in uw testament geeft u kinderen de kans van hun leven.

Edukans in uw testament
U kunt Edukans op verschillende manieren opnemen in uw testament:

  • Erfstelling: Edukans ontvangt een percentage van uw nalatenschap.
  • Legaat: Edukans ontvangt als legataris een bepaald bedrag of bijvoorbeeld een huis, grond of aandelenportefeuille.

Edukans is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap wordt besteed aan het doel waarvoor u het heeft bestemd: Kwalitatief en effectief onderwijs waardoor kansarme kinderen uit de spiraal van armoede komen.

Frank BeugerFrank Beuger: “Als decaan help ik leerlingen een goede vervolgopleiding te kiezen. De keuze om in mijn testament te gaan voor onderwijs aan kansarme kinderen ver weg was daarom snel gemaakt. Bij Edukans heb ik het gevoel dat het klopt. En dat het geld eerlijk en goed wordt besteed. Het gevoel dat je straks een beetje voortleeft en iets goeds kunt betekenen, spreekt me aan.”

Wat doen we met uw nalatenschap?
Door Edukans te steunen geeft u kinderen de kans om uit te groeien tot zelfstandige volwassenen vol zelfvertrouwen. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren. Onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Dankzij onze jarenlange ervaring mogen wij ons specialist noemen op het gebied van onderwijs in ontwikkelingslanden.

Meer informatie
Geeft u uw toekomst door, wanneer u er niet meer bent? Neem voor meer informatie contact op of bekijk onze folder. Ik sta u graag te woord.

Gerry de BruinGerry de Bruin
033-460 60 10
G.de.Bruin@edukans.nl

 

 

Regel uw nalatenschap eenvoudig online
Logo NuTestamentDenkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u Edukans benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.

Doe de test
Op www.testamenttest.nl kunt u testen of u een testament nodig heeft of dat uw bestaande testament mogelijk aanpassingen behoeft.

Andere manieren om te helpen