Edukans Jaarverslag

Wij zijn trots op alle kinderen die het afgelopen jaar hun lees- en schrijfniveau hebben verhoogd en hun sociale en emotionele vaardigheden verder ontwikkelden. Ook zijn we trots op alle jongeren die hun vaardigheden en sociale competenties hebben ontwikkeld of een nieuwe baan zijn begonnen. En bovenal zijn we ontzettend dankbaar voor jouw steun! Dankzij onze donateurs hebben we voor bijna 500.000 kinderen en jongeren kwaliteitsonderwijs mogelijk gemaakt en ruim 5.000 leerkrachten opgeleid.

Open Edukans Jaarverslag 2022

Edukans-Jaarverslag-2022-cover-beeld

2022 in het kort

In 2022 werkten we aan 42 projecten in 10 landen over de hele wereld. We hebben kantoren in Kenia, Ethiopië, Malawi, Oeganda en Nederland. We bereikten vorig jaar 456.586 kinderen en jongeren, waarvan 56.693 in noodsituaties. Ze kregen beter onderwijs van hoge kwaliteit. We hebben 5.033 leerkrachten bereikt. Ze werden toegerust met de juiste competenties om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Door onze onderwijsaanpak hebben kinderen en jongeren die dat het hardst nodig hebben toegang gekregen tot relevant, inclusief en kwaliteitsonderwijs.

Bekijk Verkort Jaarverslag 2022 (NL)

Looking for an English version?

Check our year in brief (EN)

Liever een PDF? Via het hoofdmenu onder ‘Colophon & PDF’ op edukans.jaarverslag.org kun je een PDF-versie downloaden.

Voorgaande jaarverslagen

Bestuursbeloningen

Omdat Edukans valt onder de Wet normering van topinkomens (WNT), zijn wij verplicht de beloning van onze bestuurders van de afgelopen 7 jaar op onze website te publiceren. In 2022 is het maximum inkomen binnen de WNT € 216.000. De beloning van onze bestuurder valt ieder jaar ruim binnen de norm.

Bestuursbeloningen Edukans vanaf 2016 

 

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij