Dit is Edukans

Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Onderwijs geeft kinderen vaardigheden waarmee ze aan een goede toekomst kunnen bouwen. Daarom werken wij iedere dag aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden.

Onderwijs, de kans van je leven

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Vriendschappen aangaan en relaties ontwikkelen. Zuinig zijn op je lichaam. En natuurlijk: je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd.

Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren. Onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk.

Investeren in lerende kinderen is ontzettend effectief. Eén jaar extra onderwijs levert op latere leeftijd 10% meer inkomen op. En dat een heel leven lang!

Wie is Edukans?

Onze organisatie

Maak kennis met Edukans. Lees meer over onze directie en Raad van Toezicht, bekijk aan welke keurmerken we voldoen en bekijk onze resultaten in het jaarverslag.

Lees verder

Wat we doen

Wij bouwen aan onderwijs!

We werken aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren.

Onze projecten

Steun beter onderwijs

Benieuwd hoe jij kan helpen?

Geef een kind de kans van z’n leven! Dat kan op heel veel verschillende manieren. Door direct te doneren, mee te doen aan Schoenmaatjes, met uw kerk of bedrijf in actie te komen of met ons op reis te gaan bijvoorbeeld.

Ik wil helpen

Heb je vragen of wil je meer weten over Edukans?

Bekijk de veelgestelde vragen of bel ons op 033 460 6010