World Teacher sponsorgeld

Over Edukans

Stel je voor dat alle kinderen en jongeren op de wereld een fijne plek zouden hebben om te leren. Een veilige, inclusieve omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en zich ontplooien. Waar ze de vaardigheden ontwikkelen om vorm te kunnen geven aan een gelijkwaardige en duurzame toekomst.

Het is de droom die ons elke dag inspireert. De missie waar we hard aan werken. Want honderden miljoenen kinderen en jongeren krijgen die kans nog niet. Ze leren te weinig op school doordat klassen overvol zijn, goed lesmateriaal ontbreekt en docenten de handvatten missen om hun leerlingen goed te ondersteunen. Voor andere kinderen is er helemaal geen school, of is school geen veilige plek vanwege conflictsituaties of natuurrampen.

Daarom zet Edukans zich in voor kwalitatief goed en veilig onderwijs voor kinderen en jongeren in landen als Ethiopië, Oeganda, Malawi en Kenia. Niet even, maar gedurende hun hele jeugd. Onderwijs dat ze de vaardigheden bijbrengt om mee te doen in een snel veranderende wereld. Van leren lezen en schrijven tot sociale en digitale vaardigheden. Zodat zij na hun schooltijd kunnen bouwen aan een gezond, stabiel en voorspoedig leven. Wij creëren wereldwijd kansen zodat kinderen en jongeren met vertrouwen hun toekomst vormgeven.

Onderwijs, de kans van je leven

We werken aan kwalitatief goede docentenopleidingen, betrekken ouders en de gemeenschap en zorgen voor goed lesmateriaal. We ondersteunen leraren zodat zij met hun pedagogische vaardigheden voor kinderen en jongeren het verschil kunnen maken. Zodat leerlingen zelfvertrouwen ontwikkelen en zich gezien en gehoord voelen. Dit alles doen we samen met lokale overheden en onderwijsorganisaties.

Zet jij je ook samen met Edukans in voor goed onderwijs? Want onderwijs heeft de kracht om het perspectief van hele samenlevingen te veranderen. Wij geloven dat onderwijs hét antwoord is op de grootste uitdagingen waar de wereld voor staat, zoals klimaatverandering. Onderwijs creëert nieuwe kansen voor kinderen en jongeren, zodat ze met vertrouwen vorm kunnen geven aan een duurzame en gelijkwaardige toekomst. Onderwijs is de kans van je leven.

Wie is Edukans?

Maak kennis met Edukans. Lees meer over onze directie en Raad van Toezicht, bekijk aan welke keurmerken we voldoen en bekijk onze resultaten in het jaarverslag.
Mwandida uit Malawi houdt haar schrift vast

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij