sluit
Doneer direct

Hier doen we het voor

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Vriendschappen aangaan en relaties ontwikkelen. Zuinig zijn op je lichaam. En natuurlijk: je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Daarom voeren we met alle Going Global scholen actie voor goed onderwijs voor kinderen en jongeren.

In actie voor Ghana
Dat is hard nodig in Ghana, één van de landen die ligt in west Afrika. Ghana is het actieland van Going Global dit jaar. Hoewel het onderwijs in Ghana gratis is, gaat bijna 30% van de kinderen uit Ghana niet naar school. De groei van het aantal kinderen zorgt voor verschillende uitdagingen die schadelijk zijn voor de kwaliteit van goed onderwijs. Er zijn te weinig docenten en daarvan is ongeveer 1/3 niet gekwalificeerd om les te geven. Dit zorgt voor overvolle klassen onder mangobomen of in schoolgebouwen van zeer slechte staat.

Om pubers goed op te vangen en vooral meisjes op school te houden is er goed onderwijs nodig in het algemeen, maar is zeker ook seksuele vorming essentieel. Hier zetten we ons dit jaar voor in. Ons doel? Jongeren blijven op school, leren hun eigen keuzes te maken en zijn hiermee een inspiratie voor andere jongeren.

Linda van Kleef-Zijderlaan, docent CSG Willem de Zwijger College.
Linda van Kleef-Zijderlaan, docent CSG Willem de Zwijger College

“Je wordt als school op deze manier enorm betrokken bij het dagelijks leven en het schoolleven van leerlingen en docenten in een ontwikkelingsland. Het is super om te ervaren dat je alléén met kennis enorm veel kunt betekenen voor mensen.”