Going Global

De reis

Met Going Global op reis naar een ontwikkelingsland, hoe ziet dat eruit? Van elke school gaat tenminste 1 leerling mee als verslaggever en ambassadeur van de school. De groep bestaat uit zowel leerlingen als docenten. Leerlingen worden elk aan een lokale leeftijdsgenoot gekoppeld, docenten aan een lokale collega.

10 dagen lang dompelen jullie je onder in een totaal andere cultuur. Via een blog delen jullie tijdens de reis foto’s, video’s en jullie ervaringen. Zo ziet het thuisfront via jullie hoe belangrijk goed onderwijs is.

Rianne Kieskamp, Edukans
Rianne Kieskamp

“Het is niet alleen voor de leerling die mee gaat met Going Global een eye-opener, maar voor de hele school. Het zorgt voor een grotere betrokkenheid bij ontwikkelingssamenwerking.”

 

Werken aan goed onderwijs

Wie stevig in zijn schoenen staat, heeft betere toekomstkansen. Maar hoe maak je als tiener goede keuzes voor later? Goed onderwijs is hierin van levensbelang.

Buddy

Tijdens de reis dragen de leerlingen hier al hun steentje aan bij.  Samen met een leeftijdsgenootje – hun buddy – uit het reisland werken ze aan ‘life skills’: levensvaardigheden. Deze vaardigheden helpen bij het bespreekbaar maken van HIV/aids, seksualiteit, tienerzwangerschappen en uithuwelijking. Taboes die ervoor zorgen dat vooral meisjes hun school niet afmaken.

Presentatie

Aan het eind van de reis volgt een presentatie voor de hele gemeenschap, waarbij de leerlingen en hun buddies aandacht vragen voor het belang van goed onderwijs. 

Reis mee als docent

Als je als docent mee reist met Going Global, volg je grotendeels een eigen programma. Je observeert in de les, staat zelf voor de klas en werkt daarbij samen met lokale collega’s. Ook bekijk je samen wat er beter kan in de lesmethodes en hiervoor zet je jouw eigen kennis in.

Tijdens de reis ervaar je hoe het ervoor staat met het onderwijs in ontwikkelingslanden. Een onvergetelijke ervaring en vooral een verrijking voor je competenties!

Praktische informatie

  • Iedereen gaat goed voorbereid op reis. Voor de reis zijn er 3 verplichte trainingsdagen en na de reis is er een terugkomdag.
  • Voor de ouders en contactpersonen van de school is er een bijeenkomst met informatie over de reis.
  • De reis duurt 10 dagen en vindt plaats in of rond de voorjaarsvakantie.
  • De school betaalt de vliegtickets en een bedrag voor de organisatie van de reis.
  • Ervaren reisleiders begeleiden de reis.