Going Global 2021
Alle programma's

Going Global 2020/2021

Jouw leerlingen betrekken bij hun leeftijdsgenoten in een land ver weg? Geef jouw middelbare school op voor Going Global!

Dit schooljaar (2020/2021) heeft bestaat Going Global uit een corona proof online uitwisseling met Oeganda.

Going Global Oeganda

Dit is Going Global

Going Global is het Edukans uitwisselingsprogramma voor middelbare scholen. Jullie leren tegen welke (onderwijs)problemen jongeren in Oeganda aanlopen. Een week lang hebben jullie intensief contact met leerlingen in Oeganda om digitaal ervaringen uit te wisselen over onderwijs.

Na deze indrukwekkende uitwisseling komen jullie in actie om geld op te halen voor beter onderwijs. Going Global maakt van jouw leerlingen echte wereldburgers.

Going Global: ook in coronatijd

Is jouw school al bekend met Going Global, dan weet je dat een reis naar het uitwisselingsland een vast onderdeel van het programma is. Uiteraard kunnen we dit schooljaar vanwege het coronavirus niet afreizen naar Oeganda. Gelukkig bieden de online mogelijkheden anno 2020/2021 een goed alternatief!

Online uitwisseling met Oeganda

Als jullie meedoen aan Going Global gaat minimaal één van jullie leerlingen mee op online uitwisseling met Oeganda.

Dat houdt in dat hij of zij samen met leerlingen van de andere deelnemende scholen een week lang samenkomt op een locatie in Nederland. Hier volgen de jongeren een professioneel uitwisselingsprogramma onder deskundige begeleiding van Edukans. Tegelijkertijd komt in Oeganda een groep jongeren samen van 30 verschillende Oegandese scholen. Zij worden begeleid door onze lokale partner.

Tijdens de week worden de deelnemers gekoppeld aan een Oegandese leeftijdsgenoot en hebben de jongeren intensief contact met elkaar. Na de digitale uitwisseling komen jullie met de hele school in actie om geld op te halen voor beter onderwijs in Oeganda.

Voor wie is Going Global?

Leerlingen in het voortgezet onderwijs die op een bijzondere manier invulling willen geven aan het thema wereldburgerschap én open staan voor een bijzonder avontuur.

Wanneer is de uitwisseling?

De Going Global-uitwisseling met Oeganda is in de meivakantie van 2021. Daarna volgen presentaties en komt je school in actie voor beter onderwijs.

Waarom meedoen aan Going Global?

Je betrekt de hele school bij wereldburgerschap en zorgt voor betere toekomstkansen voor jongeren in ontwikkelingslanden.

Vraag hier meer informatie aan!

Hoe kan je actie voeren?

Als je mee doet met Going Global gaat je school actievoeren voor onderwijs in Oeganda. Hoe doe je dat?
Scholieren in actie

Social

Partners & keurmerken

  • CBF
  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij