Zo werkt Schoolmaatjes

1. Aanmelding en ontvangst lespakket

Na je aanmelding ontvang je het uitgebreide Schoolmaatjes lespakket. Hierin zit alles wat je nodig hebt om jouw leerlingen te leren over de Ghanese cultuur en het onderwijs daar. Ook vind je in het lespakket actiematerialen om het actievoeren zo gemakkelijk mogelijk te maken.

>>> Bekijk het inkijkexemplaar van de Schoolmaatjes handleiding

Je kunt het hele schooljaar meedoen aan Schoolmaatjes!

Schoolmaatjes Ghana

2. Actievoeren voor beter onderwijs

De actie begint met een bijzondere vlog uit Ghana, waarin jullie voor het eerst kennis maken met een schoolklas in Ghana. Vervolgens komen jullie in actie om geld op te halen voor duurzame schoolmaterialen. Jullie organiseren een Schoolmaatjes sponsorloop of andere activiteit om geld op te halen voor duurzame schoolmaterialen; Correctbooks. Mensen kunnen eenvoudig doneren via jullie eigen Schoolmaatjes actiepagina.

De Correctbooks zijn uitwisbare schriften en kunnen bijna eindeloos hergebruikt worden. Voor kinderen in Ghana – die vaak niet voldoende schoolmateriaal hebben – een geweldig cadeau! De Ghanese scholen gebruiken de Correctbooks om activerende didactiek toe te passen.

3. Een grenzeloze ervaring

Als jullie € 1.000 hebben opgehaald, begint de echte uitwisseling met jullie Ghanese Schoolmaatjes! Jullie maken een vlog over het schoolleven hier in Nederland. Deze deel je met een school in Ghana op het afgeschermde online Edukans-platform, die met een eigen filmpje op jullie vlog reageert. Zo ontstaat een waardevolle uitwisseling van korte video’s uit verschillende culturen.

Ben je enthousiast geworden? Borrelen de actieplannen en ideeën voor de vlogs al naar boven?

Meld jouw school dan nu aan voor Schoolmaatjes!