sluit
Doneer direct

De reis van je leven

World Teacher

Onderwijs zit in je hart. Kinderen laten leren. Verder helpen in hun leven. Je wilt ook jezelf blijven ontwikkelen. Hoe blijf je met volle energie voor de klas staan? Ook in 2019 biedt World Teacher  onvergetelijke leerreizen naar het hart van je werk aan!

World Teacher is het Edukans programma voor professionalisering van (bijna-)leerkrachten en schoolleiders.  Je reist voor 15 dagen naar Malawi, Ghana, Oeganda, Suriname of India. Tijdens de reis werk je met studenten en ervaren onderwijsprofessionals uit Nederland én het ontwikkelingsland aan beter onderwijs, hier en dáár. World Teacher is gevalideerd door het lerarenregister (148 RU, registeruren).

World Teacher in twee minuten

“Ik heb de betrekkelijkheid van het leven leren kennen en prachtige mensen ontmoet die me de waarde van het bestaan en het onderwijs weer hebben laten zien.”

Voor wie is het?

Het programma is er voor alle onderwijsprofessionals: leraren PO en VO, IB’ers, RT’ers en zorgcoördinatoren, schoolleiders (teamleiders, afdelingsleiders, (adjunct-) directeuren en conrectoren), docenten MBO, HBO en WO, Pabo-, alpo- en lvo-studenten.

Waar?

Malawi, GhanaOegandaSuriname of India (bekijk alle reislanden)

Wanneer is het?

2019: Februari, mei-, zomer- of herfstvakantie

Waarom?

Verbetering van je eigen onderwijscompetenties en werken aan goed onderwijs in een ontwikkelingsland.

Wat ga je doen?

Tijdens de reis staat collegiale ontmoeting en wederzijds leren centraal. We observeren lessen in de klas en bespreken deze met de collega’s uit het land. Verder verzorgen we workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie. Je geeft soms zelf ook les (co-teaching). Schoolleiders coachen hun collega’s in het land en verzorgen workshops. Je leert op deze manier het land van een heel andere kant kennen, je ziet niet alleen de lokale gewoonten, manier van leven en werken, maar wordt hier even onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en ontmoet inspirerende collega´s die, ondanks de behoorlijke uitdaging van onderwijs in ontwikkelingslanden, zeer enthousiast zijn over hun vak.

Wat levert het op?

o Je verbetert en verdiept je onderwijscompetenties.
o Als docent groei je in flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid en verbetert je communicatieve vaardigheden.
o Als schoolleider ontwikkel je van binnenuit je leiderschap.
o Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs in het ontwikkelingsland.
o Je draagt bij aan de concrete invulling van burgerschap op school.
o Je ontvangt een certificaat met de door jou verbeterde competenties.
o Je werkt aan je portfolio van professionaliseringsactiviteiten.
o World Teacher is gevalideerd door het lerarenregister (148 RU, registeruren).

lerarenregister

Wat kost het?

De reis kost €1995,- voor docenten, €2195 voor schoolleiders en €1800,- voor studenten (academische-) PABO, Alpo of Lvo .
Hiervoor krijg je alle trainingen, materialen, tickets, verblijf, eten en lokaal vervoer (vol pension). De prijs is exclusief visum, inentingen en verzekeringen.

Lees meer over de reizen

Goed voorbereid op reis
Je krijgt vier trainingsdagen in Nederland:

  • Voor de reis volg je 3 verplichte trainingsdagen (inclusief één overnachting). We besteden aandacht aan je eigen leerdoelen en je volgt workshops over onder meer interculturaliteit, activerende didactiek, reflectie, video-interactie en je reisland.
  • Na de reis is er 1 verplichte terugkomdag.

Fondsenwerving
Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Zo kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jij tijdens de reis inzet.

Met je persoonlijke actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te sponsoren en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Uitleg en tips hierover krijg je tijdens de training.

 

Ga met ons op reis

Beoordeeld met een 8,3!

Reis jij met ons mee? Door als world teacher op reis te gaan werk je aan je eigen competenties als leerkracht en aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Onze reizen worden door de deelnemers beoordeeld met een 8,3!

Aanmelden

Andere manieren om te helpen