sluit
Doneer direct

De reis van je leven

World Teacher

World Teacher is het Edukans programma voor professionalisering van (bijna-)docenten en schoolleiders. Een onvergetelijke studiereis naar het hart van je werk.

Voor 2019 kun je je nog inschrijven voor de reizen naar Ghana en Suriname:

Tijdens de 15-daagse reis werk je met studenten en onderwijsprofessionals uit Nederland én het ontwikkelingsland aan beter onderwijs, hier en daar. World Teacher is gevalideerd door het Lerarenregister en het Schoolleidersregister PO (148 RU, registeruren).

Op deze pagina lees je alles over het World Teacher programma:

Voor wie is World Teacher?

Het programma is er voor alle onderwijsprofessionals:

 • leraren PO en VO
 • IB’ers, RT’ers en zorgcoördinatoren
 • schoolleiders (teamleiders, afdelingsleiders, (adjunct-) directeuren en conrectoren)
 • docenten mbo, hbo en wo
 • pabo-, alpo- en lvo-studenten

Waar gaan de reizen naartoe?

In 2019 bieden we reizen aan naar:

 • India (februari, inschrijving gesloten)
 • Malawi (meivakantie, inschrijving gesloten)
 • Oeganda (zomervakantie, inschrijving gesloten)
 • Suriname (herfstvakantie)
 • Ghana (herfstvakantie)

Wat ga je doen?

Tijdens de reis staat collegiale ontmoeting en wederzijds leren centraal. We observeren lessen in de klas en bespreken deze met de collega’s uit het land. Verder verzorgen we workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie. Je geeft soms zelf ook les (co-teaching). Schoolleiders coachen hun collega’s in het land en verzorgen workshops.

Je leert het land zo van een heel andere kant kennen. Niet alleen zie je de lokale gewoonten, manier van leven en werken, je wordt er even onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen. Bovendien ontmoet je inspirerende collega´s die zeer enthousiast zijn over hun vak.

Lees meer over de reizen >

Waarom op World Teacher reis gaan?

Als World Teacher verbeter en verdiep je je eigen onderwijscompetenties. Je groeit in flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid en je verbetert je communicatieve vaardigheden. Daarnaast draag je bij aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs in het ontwikkelingsland van jouw keuze.

“Ik heb de betrekkelijkheid van het leven leren kennen en prachtige mensen ontmoet die me de waarde van het bestaan en het onderwijs weer hebben laten zien.”

Na afloop van de reis ontvang je een certificaat met de door jou verbeterde competenties.

Wat kost het?

De kosten van de reis:

 • Docenten: € 1995
 • Schoolleiders: € 2195
 • Studenten (academische) pabo, Alpo of Lvo: € 1800

In dit bedrag zijn alle trainingen, materialen, tickets, verblijf, eten en lokaal vervoer (vol pension) inbegrepen. De prijs is exclusief visum, inentingen en verzekeringen.

Betalen in termijnen

Je krijgt ruim voor de eerste training een mail met de vraag om de reiskosten over te maken en de instructies hoe je dit moet doen. Dit kan uiteraard ook in termijnen, maar de eerste betaling van € 400 een week voor de eerste training overgemaakt zijn. Het gehele bedrag moet een maand voor de reis bij ons binnen zijn.

Goed voorbereid op reis

Je krijgt 4 trainingsdagen in Nederland:

 • Voor de reis volg je 3 verplichte trainingsdagen (inclusief één overnachting). We besteden aandacht aan je eigen leerdoelen en je volgt workshops over onder meer interculturaliteit, activerende didactiek, reflectie, video-interactie en je reisland.
 • Na de reis is er 1 verplichte terugkomdag.

Op de pagina’s van de verschillende reizen vind je de data van de trainingsdagen.

Sponsorgeld werven

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Zo kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jij tijdens de reis inzet.

Met je persoonlijke actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te sponsoren en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Uitleg en tips hierover krijg je tijdens de training.

Keurmerken World Teacher

Ook is World Teacher is gevalideerd door het lerarenregister en het schoolleidersregister (148 RU, registeruren).

lerarenregisterschoolleidersregister PO

Ga met ons op reis

Beoordeeld met een 8,3!

Reis jij met ons mee? Door als world teacher op reis te gaan werk je aan je eigen competenties als leerkracht en aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Onze deelnemers waarderen de World Teacher reizen met een 8,3!

Aanmelden

Andere manieren om te helpen