Alle programma's

World Teacher

Samen bouwen aan beter onderwijs

World Teacher is het Edukans programma voor professionalisering van (bijna-)docenten en schoolleiders. Een onvergetelijke studiereis naar het hart van je werk. Tijdens de 15-daagse reis werk je met studenten en onderwijsprofessionals uit Nederland én het ontwikkelingsland aan beter onderwijs, hier en daar.

Voor wie is World Teacher?

Het programma is er voor alle onderwijsprofessionals:

 • leraren PO en VO
 • IB’ers, RT’ers en zorgcoördinatoren
 • schoolleiders (teamleiders, afdelingsleiders, (adjunct-) directeuren en conrectoren)
 • docenten mbo, hbo en wo
 • pabo-, alpo- en lvo-studenten

Speciaal voor schoolleiders in het PO is er een extra verdiepend programma,
lees hier meer

Waar gaan de reizen naartoe?

We verwachten in het voorjaar meer over de reizen van 2024 te kunnen melden. Wil je op de hoogte gehouden worden over de reizen van 2024? Stuur een mail naar [email protected].

Wat ga je doen?

Tijdens de reis staat collegiale ontmoeting en wederzijds leren centraal. We observeren lessen in de klas en bespreken deze met de collega’s uit het land. Verder verzorgen we workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie. Je geeft soms zelf ook les (co-teaching). Schoolleiders coachen hun collega’s in het land en verzorgen workshops.

Je leert het land zo van een heel andere kant kennen. Niet alleen zie je de lokale gewoonten, manier van leven en werken, je wordt er even onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen. Bovendien ontmoet je inspirerende collega´s die zeer enthousiast zijn over hun vak.

Lees meer over de reizen

Waarom op World Teacher reis gaan?

Als World Teacher verbeter en verdiep je je eigen onderwijscompetenties. Je groeit in flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid en je verbetert je communicatieve vaardigheden. Daarnaast draag je bij aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs in het ontwikkelingsland van jouw keuze.

“Ik heb de betrekkelijkheid van het leven leren kennen en prachtige mensen ontmoet die me de waarde van het bestaan en het onderwijs weer hebben laten zien.”

Na afloop van de reis ontvang je een certificaat met de door jou verbeterde competenties.

Wat kost het?

De kosten van de reis:

 • Nog niet bekend voor 2024

In dit bedrag zijn alle trainingen, materialen, tickets, verblijf, eten en lokaal vervoer (vol pension) inbegrepen. De prijs is exclusief visum, inentingen, verzekeringen en eventuele VOG.

Dit zijn de algemene voorwaarden

Kosten besparen

Wil je mee met World Teacher en zie je op tegen de hoge kosten? Met deze tips kun je de kosten voor jezelf terugbrengen:

 • Het World Teacher programma is primair gericht op deskundigheidsbevordering. Vraag je school of je de bijdrage mag gebruiken die zij krijgen voor jouw deskundigheidsbevordering. Dit is minimaal € 500 per fte.
 • Volgens de cao Primair Onderwijs heeft iedere werknemer recht op 2 uren per werkweek (deeltijd naar rato) voor zijn/haar professionele ontwikkeling.
 •  Zelfstandige ondernemers kunnen de kosten mogelijk aftrekken van de belasting. Geef ze op bij je inkomstenbelasting als ‘deskundigheidsbevordering’

Sponsorgeld: bedenk hoeveel mensen bereid zijn jou te steunen bij dit project! De ervaring leert dat heel veel deelnemers het sponsorgeld, met enige inzet, makkelijk bij elkaar krijgen. Tijdens het voorbereidingstraject helpen we je bij je plan. Het is niet de bedoeling dat je het sponsorgeld zelf betaalt.

Betalen in termijnen

Je krijgt ruim voor de eerste training een mail met de vraag om de reiskosten over te maken en de instructies hoe je dit moet doen. Dit kan uiteraard ook in termijnen, maar de eerste betaling van € 400 moet een week voor de eerste training overgemaakt zijn. Het gehele bedrag moet een maand voor de reis bij ons binnen zijn.

Goed voorbereid op reis

Je krijgt 4 trainingsdagen in Nederland:

 • Voor de reis volg je 3 verplichte trainingsdagen (inclusief één overnachting). We besteden aandacht aan je eigen leerdoelen en je volgt workshops over onder meer interculturaliteit, activerende didactiek, reflectie, video-interactie en je reisland.
 • Na de reis is er 1 verplichte terugkomdag.

Op de pagina’s van de verschillende reizen vind je de data van de trainingsdagen.

Sponsorgeld werven

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Zo kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jij tijdens de reis inzet. Je hebt tot het einde van het jaar de tijd hiervoor, dus ook na de reis kan je nog sponsorgeld ophalen.

Met je persoonlijke actiesite op inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te sponsoren en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Uitleg en tips hierover krijg je tijdens de training.

Keurmerken World Teacher

Edukans is daarnaast ANBI- en CBF-gecertificeerd.

Wij werken nauw samen met 1801 (https://www.1801.nl/), dé opleider van schoolleider 3.0

10 redenen om mee te gaan met World Teacher!

Twijfel je nog? Weet je het niet helemaal zeker? Lees hier de 10 redenen waarom je juist wel mee moet gaan op de reis van je leven!
Malawi World Teacher

Social

Partners & keurmerken

 • ANBI
 • Nationale Postcode Loterij