Word een Geschiedenis uitblinker

Klaar voor een reisje door de tijd? Struin door onze 10 tips hieronder, pik er een paar uit en binnen mum van tijd ken jij de geschiedenis als je broekzak. 

1. Rijksmuseum

Hier komt de geschiedenis van ons land – digitaal – tot leven. Duik bijvoorbeeld in de achtergrond van de Nachtwacht. Of luister naar indrukwekkende stories, zoals die over het Nederlandse slavernijverleden.

2. Schooltv

Van grafheuvels uit de prehistorie tot voedsel uit vroegere tijden: Schooltv is het walhalla voor iedereen die op een leuke manier een beetje historie wil snuiven. Oók leuk voor mensen die niet meer op school zitten! Ga naar de site en zoek op ‘geschiedenis’. 

3. Geschiedenis quiz

Scoorde jij groots bij de geschiedenisvragen in de Edukans Basisschooltoets? En toe aan een beetje next-level? AVROTROS daagt je uit om je kennis van de Nederlandse geschiedenis te testen. Durf jij het aan?

4. Welkom bij …

Of je nu op bezoek wilt bij de Romeinen of een kijkje wilt nemen in de jaren ‘60. In haar te grappige serie ‘Welkom bij..’ heet de NTR je welkom in de geschiedenis. Ook heel erg de moeite waard zijn: de IJzeren Eeuw of de 80-jarige oorlog.

5. Zuiderzeemuseum

Dit prachtige buitenmuseum komt voor even bij je binnen. Je ontdekt waarom twee Volendamse dames de Venus van Milo bewonderen. Of je maakt dankzij de StreetView bingo een online een wandeling door het museum. En er is veel meer leuks, zowel voor kinderen als volwassenen.

6. Les van de meester

Neem geschiedenisles van de Van Rossems en je vergeet het van je leven niet meer. Leer over de historie van Nederlandse steden – en geniet tegelijk van de heerlijke humor van deze broers en zus. Hier kijk je Hier zijn de Van Rossems

7. Het Anne Frank Huis

Het museum is tijdelijk gesloten. Maar ook online kun je een indrukwekkend bezoek brengen aan deze bijzondere plek in onze geschiedenis. In het Anne Frank videodagboek volg je Anne Frank op een wel heel bijzondere manier. Doe een virtuele tour door het Achterhuis of ontdek op de Tijdlijn 34 belangrijke gebeurtenissen uit de tijd dat Anne Frank opgroeit.

8. Dicht bij huis beginnen

Waarom struinen we op vakantie (ooit, in een ver verleden 😉) heel wat af, maar doen we dat in onze eigen buurt nauwelijks? Duik eens in de geschiedenis van je eigen stad of dorp! Maak bijvoorbeeld een stadswandeling of neem een kijkje bij de historische vereniging. Je zult de wereld aan ontdekkingen doen, maar dan thuis.

9. Van Trijntje tot de Leeuwinnen

De Canon van Nederland voert je op unieke wijze langs 50 belangrijke gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis. Of je nu net komt kijken of zelf al een poosje achter de rug hebt: wij weten zéker dat je iets nieuws leert op je reis langs de vensters!

10. Lees een kinderboek

Historische kinderboeken zijn dé manier om meer te weten te komen over een bepaalde tijd uit onze geschiedenis. Misschien weet je nog hoe Kruistocht in spijkerbroek (Theo Beckman) je meevoerde naar de Middeleeuwen. Of ervaarde je het beklemmende gevoel van de Tweede Wereldoorlog toen je Oorlogswinter (Jan Terlouw) las. Ook mooi: De Amulet (Simone van der Vlugt) of De scheepsjongens van Bontekoe (Johan Fabricius).

Heb je vragen of wil je meer weten over Edukans?

Bekijk de veelgestelde vragen of bel ons op 033 460 6010