Vier basisschool

Helaas, je bent te laat!

Alle exemplaren van Vier! zijn nu echt op. Maar niet getreurd, de leukste artikelen en de handigste tips kun je nu online lezen!

Zindelijkheid en de basisschool

kleuter wc

Is jouw kind al zindelijk? En wat als hij dat nog niet is als ‘ie straks naar de basisschool gaat? Psycholoog Sonja Borgsteede stelt je gerust.

Lees: Help! Gaat mijn kleuter écht zelf naar de wc?

Afscheid nemen op school

school afscheid nemen

Je kind voor het eerst afleveren op de basisschool is nog niet zo makkelijk. En de keren daarna ook heus nog niet. Hoe pak je het afscheid aan? En wanneer wordt het makkelijker? Orthopedagoog Mariëlle Beckers heeft tips.

Lees: Eindeloos kusjes blazen achter het raam

Kleuters & competitiedrang

competitiedrang kleuters

Sommige kleuters maken van alles een wedstrijdje. Wie heeft de mooiste Elsajurk of het mooiste Spidermanpak? In welk trommeltje zit de beste lunch en wie is eerder jarig? Hoe je het beste met die competitiedrang omgaat? Pedagoog Eva Bronsveld geeft antwoord.

Lees: Kleuters & competitiedrang

Zo verbetert Edukans onderwijs

Deze artikelen zijn gemaakt op initiatief van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Wij gunnen ieder kind (en iedere ouder!) een fijne schooltijd. We hopen dat we jou met onze tips op weg hebben geholpen, net zoals we dat doen voor ouders van kinderen ver weg.

Wil je meer weten over wat we verder nog doen?
Neem een kijkje op onze projectenpagina