Schoolmaatjes

Klaar voor de start!

Goed dat jullie meedoen met Schoolmaatjes! Hier vind je alle materialen en informatie die je nodig hebt om met jouw school de actie Schoolmaatjes te doen.

1. Een actiepagina voor jouw school aanmaken

Als deelnemer aan Schoolmaatjes kun je via het Edukans Actieplatform eenvoudig geld inzamelen. Doordat jullie het sponsorgeld online inzamelen, gaat dit volledig contactloos. Wel zo veilig in deze coronatijd. Hulp nodig bij het aanmaken van een actiepagina voor jouw school?

Lees hier hoe het werkt

2. Kies één van de 3 kant-en-klare acties (of verzin er zelf een)

Edukans heeft alvast 3 kant-en-klare actie-ideeën voor je uitgewerkt. Zo kunnen jullie snel van start! Kies één van de acties en download de bijbehorende materialen.

Liever zelf een actie bedenken? Dat mag natuurlijk ook!

Bekijk de actie-ideeën

Basisschoolactie Schoolmaatjes

3. Bekijk de Schoolmaatjes video’s met jouw leerlingen

Om je leerlingen te betrekken bij hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden hebben we een aantal video’s gemaakt. Hierin krijgen jullie bijvoorbeeld een rondleiding op een school in Ghana en zien jullie hoe het Correctbook wordt gebruikt.

Naar de video’s

4. Versier de kaftjes

Met de uitwisbare schriftjes kunnen jullie Schoolmaatjes beter leren. Per post ontvangen jullie stickers om te versieren. Met een mooie tekening of persoonlijke boodschap maken jouw leerlingen van het schrift pas een écht uniek cadeau! Na afloop van de actie sturen jullie de stickers naar Edukans en wij zorgen ervoor dat ze op ieder schriftje terechtkomen.

Edukans
T.a.v. Schoolmaatjes
Postbus 1492
3800 BL Amersfoort

Vermeld s.v.p. in het pakketje van welke school de kaftjes komen.

Basisschoolactie Schoolmaatjes

5. Vier het resultaat

Na de actiedag of actieweek zie je op de actiepagina van jullie school hoeveel geld er is opgehaald. Voor elke € 10 voorziet Edukans een kind van een uitwisbaar schrift en bijbehorende pen. Leuk om met je leerlingen uit te rekenen hoeveel kinderen dankzij jullie beter kunnen leren. Communiceer de opbrengst van jullie actie in de schoolnieuwsbrief. Vergeet ook niet jullie resultaten en foto’s met de pers te delen.