Schoolmaatjes sponsorloop

Schoolmaatjes kant-en-klare acties

Met één van de 3 kant-en-klare acties die Edukans voor jullie heeft bedacht, wordt actie voeren voor beter onderwijs heel gemakkelijk. Voor elke € 10 die jullie ophalen, kunnen wij een kind voorzien van een Correctbook, de speciale pen, een wisser. Daarnaast zorgt Edukans voor training van de leerkrachten in activerende didactiek. Alle drie de acties kun je corona proof uitvoeren!

Schoolmaatjes Sponsorloop

Een sponsorloop voor Schoolmaatjes kun je elk moment van het jaar organiseren. Met de Schoolmaatjes sponsorkaart kunnen leerlingen familie en bekenden vragen hen te sponsoren. Aan jullie de keuze of je een gewone sponsorloop organiseert (bijvoorbeeld rondjes om de school rennen) of dat je er een eigen draai aan geeft.

Zo organiseer je de Sponsorloop

Schoolmaatjes Boekenmarkt

Eenvoudig op te zetten en leuk voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8: de Edukans Boekenmarkt! Alle kinderen van de school nemen 1 of meerdere boeken mee die ze zelf niet meer lezen. Deze boeken verkoop je vervolgens voor bijvoorbeeld € 2 per stuk tijdens de Edukans Boekenmarkt. Met wat voorzorgsmaatregelen garandeer je dat deze activiteit corona proof verloopt.

Zo organiseer je de Boekenmarkt

Koningsspelen voor Schoolmaatjes

Je kunt er ook voor kiezen om jullie Schoolmaatjes actie te koppelen aan de Koningsspelen. Zet bijvoorbeeld een parcours uit met verschillende spelletjes. Bij elk spel krijgen kinderen een stempel op hun parcourskaart. Leerlingen uit de midden-/bovenbouw vragen familie en vrienden om hen te sponsoren voor een bepaald aantal spelletjes of het afleggen van het complete parcours. Kinderen uit de onderbouw doen een aangepast parcours en worden gesponsord door hun ouders.

Zo organiseer je de Koningsspelen

Zelf een actie bedenken

Uiteraard staat het je vrij om zelf een actie te bedenken om geld in te zamelen voor Schoolmaatjes. Houd daarbij wel rekening met de coronamaatregelen! Ook als je zelf een actie verzint, kun je gebruik maken van onze actiematerialen:

Corona proof actie voeren

We hebben een aantal tips om te zorgen dat jullie Schoolmaatjes actie veilig verloopt:

  • Bij de Sponsorloop en Koningsspelen zijn geen ouders aanwezig. Let er wel op dat leerkrachten en hulpouders afstand van elkaar houden.
  • Bij de Boekenmarkt komen er wel ouders naar de school. Het is daarom slim om meerdere momenten in te plannen, bijvoorbeeld per klas.
  • Zorg dat er bij de Boekenmarkt een pompje met desinfecterende gel klaar staat. Zo kunnen mensen hun handen desinfecteren voordat ze de boeken aanraken.
  • Laat alle sponsoren online betalen via het Edukans Actieplatform, zodat er geen fysiek contact nodig is.
  • Zijn er sponsoren die toch echt alleen contant kunnen of willen betalen? Zorg dan dat zij het bedrag in een geldkistje deponeren en raak het geld pas aan als je het naar de bank brengt.

 

Social

Partners & keurmerken

  • CBF
  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij