Schoolmaatjes sponsorloop

Schoolmaatjes sponsorloop organiseren

Het handige aan een sponsorloop voor jullie Schoolmaatjes, is dat je die flexibel kunt inplannen. Met de Schoolmaatjes sponsorkaart kunnen leerlingen familie en bekenden vragen hen te sponsoren. Aan jullie de keuze of je een gewone sponsorloop organiseert of dat je er een eigen draai aan geeft. Denk aan hinkelen om de school, een estafette of bijvoorbeeld traplopen.

Schoolmaatjes sponsorloop

Zo organiseer je de sponsorloop

Stel allereerst een actieteam samen. Hierin kunnen collega’s zitten, maar het werkt ook goed om enthousiaste ouders te laten helpen.

1. Wat en wanneer?

Prik een datum voor de sponsorloop. Vul samen het draaiboek in en verdeel de taken. Gaan jullie voor een klassieke sponsorloop of wil je er een creatieve invulling aan geven? Waar houd je de sponsorloop en welke materialen heb je nodig op de locatie?

Klik hier om het Schoolmaatjes draaiboek te downloaden

2. Informeer je collega’s

Informeer je collega’s over Schoolmaatjes, bijvoorbeeld met de flyer, en communiceer de datum en tijd van de sponsorloop. Vraag je mede-docenten om in hun klas te vertellen over Schoolmaatjes. Om de actie te laten leven bij de leerlingen kunnen zij de video’s laten zien.

Klik hier om naar de video’s te gaan

Klik hier om de Schoolmaatjes flyer te downloaden

3. Versier de kaftjes

Deel in iedere klas de stickers uit voor de kaftjes van de Correctbooks (deze ontvang je per post). Elke leerling mag er één versieren. Dit maakt de cadeaus voor jullie Schoolmaatjes echt uniek!

4. Informeer ouders en de lokale pers

Hoe meer aandacht voor jullie Schoolmaatjes sponsorloop, hoe beter! Vertel ouders over jullie actie voor Edukans Schoolmaatjes, bijvoorbeeld via de nieuwsbrief, social media of de ouder-app. In het draaiboek vind je een voorbeeld persbericht en een bericht voor de schoolnieuwsbrief.

5. Op zoek naar sponsoren

Geef leerlingen ruim voor de dag van de sponsorloop de sponsorkaarten mee, zodat ze tijd hebben om sponsoren te zoeken.

Klik hier om de Schoolmaatjes sponsorkaart te downloaden

6. Stuur de versierde stickers op

Verzend na afloop van de actie de stickers die de leerlingen hebben gemaakt naar Edukans, t.a.v. Schoolmaatjes, Postbus 1492, 3800 BL Amersfoort. Wij zorgen dat de stickers op de kaftjes terecht komen voordat de schriften worden uitgedeeld.

7. Deel jullie succes!

Communiceer de opbrengst van jullie actie in de schoolnieuwsbrief. Vergeet ook niet jullie resultaten en foto’s met de pers te delen.

Alle materialen op een rij

Terug naar het actie-overzicht