Naar school in…

… Ethiopië

In Bohole in Ethiopië stijgt het kwik in de zomer soms tot boven de 50 graden. Deze kinderen krijgen les in een schooltje gemaakt van takken met een golfplaten dak er bovenop. Zie dan maar eens wat op te steken in die hitte! Edukans traint de leraren met bijscholingscursussen om te zorgen dat – zelfs onder deze moeilijke omstandigheden – de kinderen toch voldoende leren.

Bijdragen aan bijscholing voor leraren

… Libanon

Dit meisje krijgt les in een noodlokaal in een Libanees vluchtelingenkamp. Zij is één van de vele kinderen die op de vlucht sloegen voor het geweld in thuisland Syrië. Onderwijs geeft haar structuur en houvast en zorgt ervoor dat ze kan bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Bijdragen voor onderwijs aan Syrische vluchtelingen

… Ghana

Op de foto zie je één van onze world teachers een rekensom uitleggen aan Ghanese kinderen met behulp van stokjes. Ieder jaar reizen meer dan 150 Nederlandse onderwijsprofessionals met Edukans mee naar bijvoorbeeld Ghana om daar samen met lokale collega’s te werken aan beter onderwijs.

… Malawi

Malawi is één van de armste landen in Afrika. Kinderen zitten vaak met honderd tegelijk in een klas op de grond. De manier van lesgeven is erg traditioneel; de juf roept de antwoorden en de kinderen schreeuwen ze na. Niet de beste manier om echt iets te leren. Edukans werkt nauw samen met een aantal scholen om leerkrachten te trainen in het actief lesgeven.

Malawische kinderen actief laten leren