sluit
Doneer direct

World Teacher

Veelgestelde vragen World Teacher

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

1. Wordt mijn 1e of 2e landvoorkeur altijd gehonoreerd?
Als je je inschrijft, zal je 1e landenkeus zo goed als zeker het land worden waar je heen reist (mits de reis niet door gaat, gewijzigd moet worden of vol zit). Edukans zal altijd contact met je opnemen als je niet mee kan naar jouw 1e keus om met jou te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

2. Welke criteria zijn er?
Bij de aanmelding vragen wij van de Nederlandse deelnemers in ieder geval de volgende kwaliteiten:

• Een goede lichamelijke conditie en doorzettingsvermogen.
• Goede communicatieve vaardigheden in schrijven en presenteren.
• Goede beheersing (mondeling/schriftelijk) van Engels.
• Nieuwsgierigheid en flexibiliteit.
• Werkzaam of studerend in/voor het onderwijsveld.
• Bereidheid om mee te werken aan de verbetering van kwaliteit van het onderwijs in een ontwikkelingsland.
• Bereidheid om in het ontwikkelingsland scholen te bezoeken, collega’s te ontmoeten en van elkaar te leren.
• Bereidheid om je eigen competenties te versterken.
• Enthousiasme om jouw ervaringen terug in Nederland te delen met je omgeving en in je beroepspraktijk.
• Bereidheid om fondsen te werven.
• Bereidheid om je eigen reisbijdrage te voldoen.
• Bereidheid om deel te nemen aan de door Edukans verzorgde trainingsdagen en terugkomdag.

3. Is er een leeftijdsgrens?
Leeftijd maakt niet uit. Een goede lichamelijke conditie is echter wel een vereiste!

4. Ik woon, werk of studeer in het buitenland. Kan ik mee op reis?
Ja, mits je alle trainingsdagen bijwoont en een werkveld in het onderwijs hebt.

5. In welke periode ga ik fondsenwerven?
Deelnemers kunnen zowel voor als na de reis fondsenwerven. Er kan geworven worden tot eind december van het reisjaar. We vragen je de opbrengst van jouw acties over te maken op de actiesite voor 31 december.

6. Wat zijn de taken van de Nederlandse reisleiding?
De Nederlandse reisleiding is samen met de lokale partnerorganisatie verantwoordelijk voor het bewaken van het reisprogramma en voortgang op de doelstelling van de reis. Indien noodzakelijk worden er aanpassingen gedaan.

7. Hoe ziet de accommodatie eruit?
Onze partnerorganisatie ter plaatse zorgt dat we logeren in een veilige accommodatie. De kamers kunnen worden afgesloten. Uitgangspunt is safe and simple.

8. Zijn er kledingvoorschriften?
Om de kans op berovingen en seksuele intimidatie te beperken, moeten de deelnemers zich houden aan de kledingvoorschriften die Edukans geeft. Deze verschillen per land, maar algemeen kan gesteld worden dat we de deelnemers afraden om dure of uitdagende kleding en opvallende sieraden of bijvoorbeeld dure tassen te dragen.

9. Is er gelegenheid om de omgeving te verkennen op reis?
De reis heeft geen toeristisch doel, maar is een werkbezoek. Er is helaas geen gelegenheid om de omgeving alleen te verkennen. In het tussenliggende weekend wordt er een uitstapje gemaakt. Extra entree of excursies gedurende het uitstapje zijn voor rekening van de deelnemer.
Verlengen van de reis op eigen kosten is mogelijk (zie vraag 10).

10. Is het mogelijk om de reis te verlengen?
Ja, dat kan. Eerder vertrekken is niet mogelijk, verlenging aan het einde van de reis wel. Voor het verlengen van de reis wordt €100,- verlengingskosten berekend. Tijdens de tweedaagse training krijg je meer informatie over het verlengen van je ticket.
LET OP: Alle kosten en risico’s die uit de verlenging voortvloeien zijn voor eigen rekening van de deelnemer, na de laatste reisdag met Edukans is de reiziger zelf verantwoordelijk en mag hij/zij niet reizen onder de naam van Edukans.

11. Is het mogelijk om je gezin mee op reis te nemen?
Nee, helaas is het niet mogelijk om je gezin mee op reis te nemen. Uiteraard is het wel mogelijk om na de 15-daagse werkreis je gezin over te laten komen voor een verlenging. Dit uiteraard op eigen kosten.

12. Is er tijdens de reis iemand bereikbaar in geval van nood?
In Nederland en in het gastland is er een contactpersoon van Edukans dag en nacht bereikbaar in geval van nood. Deze personen hebben een lijst met telefoonnummers die zij in noodgevallen moeten bellen.

13. Zijn er gezondheidsrisico’s?
Om gezondheidsrisico’s te beperken krijgen alle deelnemers tijdens het voorbereidingstraject informatie over algemene voorzorgsmaatregelen. Deelnemers moeten bij de GGD, Travel Clinic of huisarts advies inwinnen voor de vaccinaties die voor het betreffende land verplicht zijn.

14. Wat is het veiligheidsbeleid van Edukans?
Edukans is op de hoogte van de veiligheidssituatie in de gebieden waar wij op reis zijn. Zowel door het Ministerie van Buitenlandse Zaken als de ervaring van onze betrouwbare partnerorganisaties in het land. Wanneer gekozen is voor een bepaald land en de veiligheidssituatie verslechtert, dan wint Edukans extra informatie in bij deze twee partijen. De partnerorganisatie zorgt voor een veilige accommodatie, veilig vervoer en indien nodig extra veiligheidsmaatregelen. Als er een negatief reisadvies is, gaat de reis niet door. Verdere veiligheidsinformatie:

• Edukans heeft meer dan 15 jaar ervaring met reizen met groepen.
• Het programma wordt zorgvuldig samengesteld in samenspraak met onze lokale partners en de groep wordt begeleid door goed getrainde begeleiders.
• Wij organiseren géén toeristenreizen. Hierdoor zitten we in een ander segment van reizen waardoor we minder kwetsbaar zijn.
• Onze groepen gaan naar veilige gebieden. We zijn te gast bij studenten en docenten die daar ook wonen. We komen daar dan als vriend in plaats van als vreemde.
• Onze deelnemers gaan nooit individueel op pad. Altijd in twee- of drietallen en ’s avonds of ’s nachts helemaal niet!
• Edukans werkt met een crisisprotocol.

15. Is de fondsenwerving verplicht?
De fondsenwerving is een verplicht onderdeel van het programma World Teacher. We verwachten van al onze deelnemers volledige inspanning om het bedrag bij elkaar te krijgen. Hier krijg je tijdens de training en door je reisbegeleider heel veel ideeën en tips voor en je krijgt een eigen persoonlijke actiesite op www.inactievooredukans.nl.

16. Wanneer moet ik de reis betalen en kan dit ook in termijnen?
Je krijgt ruim voor de eerste training een mail met de vraag om de reiskosten over te maken en de instructies hoe je dit moet doen. Dit kan uiteraard ook in termijnen, maar dan moet wel de eerste betaling van €400,- overgemaakt zijn een week voor de eerste training en het gehele bedrag moet binnen zijn een maand voor de reis.

17. Gaat een reis altijd door?
Meestal wel, maar het kan zijn dat door omstandigheden in het land of omdat er te weinig deelnemers zijn de reis niet door kan gaan. We nemen dan meteen contact op met diegenen die zich voor deze reis hebben ingeschreven en zullen in overleg zoeken naar een passend alternatief.

18. Tot wanneer kan je je aanmelden?
De sluitingsdatum van de inschrijving is per land verschillend, je kan bij De reizen kijken wat de sluitingsdatum is van de inschrijving. Als de reis eerder vol zit halen we de inschrijving hiervoor van de website. Het kan gebeuren dat jouw inschrijving en de maximale deelname net langs elkaar is gegaan, dan laten we dit zo snel mogelijk weten. We streven naar een goede verdeling tussen docenten, studenten en schoolleiders binnen de reisgroep. Als er tijdens de inschrijving een disbalans ontstaat zijn wij genoodzaakt om de inschrijving voor een bepaalde groep te sluiten.

19. Welke verzekeringen moet ik afsluiten?
Je bent verplicht om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Een annuleringsverzekering is optioneel, houd er wel rekening mee dat je deze afsluit kort nadat je de bevestiging van deelname aan de reis binnen hebt.