World Teacher

De reizen

In 2020 reizen we met World Teacher naar:

De sluitingsdatum van de inschrijving verschilt per land. Voor de reizen zijn een beperkt aantal plekken vrij, dus wacht niet te lang met aanmelden! Als een reis vol zit, lees je dat ook hier.

Malawi (mei 2020)

Een reis naar ‘the warm heart of Africa’. De scholen waar we werken zijn overwegend grote scholen. 2.500 leerlingen zijn geen uitzondering! Je staat dus voor een behoorlijke uitdaging. Als World Teachers observeren we lessen en bespreken deze met onze collega’s. We geven workshops, onder meer over activerende didactiek en differentiatie. We werken in Malawi ook actief aan ‘community involvement’ op de scholen.

Alles over World Teacher Malawi >

Suriname (mei 2020)

Deze avontuurlijke reis voert je naar de ongerepte binnenlanden van Suriname, vlak bij de Brokopondorivier. In Suriname liggen gemeenschappen ver weg van de ‘bewoonde’ wereld, waardoor ontwikkelingen stil staan en niet voldoen aan (inter)nationale normen. We kunnen de scholen dan ook inspireren met activerende didactiek. Ook ouderbetrokkenheid is een belangrijk thema tijdens deze reis.

Alles over World Teacher Suriname >

Oeganda (juli 2020)

Oeganda is het – relatief kleine, maar indrukwekkende – land waar de Nijl ontspringt. Tijdens de World Teacher reis naar Oeganda werk je met Oegandese en Nederlandse collega’s aan het inzetten van actieve didactiek, waarmee we de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. De scholen die we bezoeken werken daarnaast aan het schoolmanagement en de betrokkenheid van de gemeenschap.

Alles over World Teacher Oeganda >

Ghana (oktober 2020)

Ghana is enorm veelzijdig. Met ruim 100 verschillende bevolkingsgroepen kent het land een bruisende cultuur en tolerantie is het motto. In Ghana zijn de onderwijsontwikkelingen verder dan in de meeste Afrikaanse landen. Tegelijkertijd is onze kennis en ervaring nog hard nodig. Als World Teacher begeleid je de docenten en schoolleiders bij belangrijke vernieuwingen. In Ghana werken we zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs.

Alles over World Teacher Ghana >

India (oktober 2020)

We reizen naar het rustige platteland in het oosten van India waar we op kleine scholen met kleine klasjes aan het werk gaan. Docenten maken hier nog weinig gebruik van materialen en technieken en een lesplan ontbreekt vaak. Maar de motivatie om nieuwe manieren van lesgeven te ontdekken en in te zetten in de klas is enorm!

Alles over World Teacher India >