Alle projecten
Seksuele voorlichting op pabo’s in Malawi
Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Lilongwe, Malawi

Seksuele voorlichting op pabo’s in Malawi

Dit project is afgerond. Met dit project hebben we 1.250 toekomstige docenten opgeleid!

Aids is een groot probleem in Malawi. Ook onderwijzers lijden onder deze ziekte. 23% van de leerkrachten is besmet. Uit onderzoek onder de Malawische pabo-studenten blijkt dat er weinig kennis is over seksuele overdraagbare ziektes. Bijna driekwart van de studenten weet niet hoe een condoom werkt. Daarnaast heeft de meerderheid een negatief beeld bij een condoom. Ook binnen het huwelijk is de kans op besmetting groot. Seks buiten het huwelijk komt regelmatig voor, waardoor het gebruik van een condoom van groot belang is.

Er is weinig openheid over seks in de Malawische cultuur. Daarnaast wordt er niet of nauwelijks seksuele voorlichting gegeven op de Malawische pabo’s. Ouders vinden het moeilijk om seksuele voorlichting te geven aan hun kinderen. Ze verwachten dat leraren die rol op zich nemen.

Wij richtten ons op het geven van seksuele voorlichting aan pabo-studenten. Als toekomstige leerkracht kunnen de opgeleide studenten de kennis zelf gebruiken én door geven aan hun leerlingen.

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Lilongwe, Malawi

Doel

Pabo-studenten bekend maken met de gevaren van onveilige seks en hoe HIV/aids voorkomen kan worden.

Hoe

Door seksuele voorlichting te geven.

Aantal toekomstige docenten opgeleid

1.250

Steun onze projecten en geef een kind de kans van zijn leven!

Edukans is een erkend goed doel. Dit betekent dat u er als donateur op kunt vertrouwen dat uw donatie op verantwoorde wijze wordt besteed.
  • Met € 15 ondersteun je de ontwikkeling van relevante beroepsopleidingen voor jongeren.

Andere projecten

Edukans werkt aan grote en kleine onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Bekijk hier een aantal van onze andere projecten.

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij