Alle projecten
Onderwijs voor Maasai in Kenia
Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Kenia

Onderwijs voor Maasai in Kenia

Dit project is afgerond. Met dit project hebben we 6.000 kinderen de kans van hun leven gegeven!

De Loita Maasai bevolkingsgroep in Kenia bestaat voornamelijk uit boeren die afhankelijk zijn van landbouw. In deze gemeenschap wordt weinig geïnvesteerd in goed basisonderwijs en kwalitatieve beroepstrainingen. Kinderen en jongeren gaan vaak niet naar school of stoppen vroegtijdig met hun opleiding. Ze kunnen vaak nauwelijks lezen of schrijven. Maar weinig Maasai kinderen krijgen daardoor de kans om zich verder te ontwikkelen.

Maasai meisjes hebben het extra zwaar. Meisjes van 15 jaar hebben meestal al kinderen en slechts een derde van de meisjes gaat naar school. Het huidige schoolsysteem biedt ook geen aangepaste programma’s voor vroegtijdige schoolverlaters of mensen die nog nooit naar school zijn geweest.

Edukans richtte zich met één van haar projecten op het verbeteren van basisonderwijs voor 6.000 kinderen, onder andere door te zorgen voor goede lerarenopleidingen. Ook het geven van beroepstrainingen aan 300 studenten was onderdeel van dit project. Er werd speciale nadruk gelegd op het onderwijzen van meisjes.

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Kenia

Doel

Basisonderwijs waarbij kinderen echt iets leren, ongelijkheid tussen jongens en meisjes aanpakken en meer jongeren die een baan vinden.

Hoe

Door de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren in samenwerking met scholen en beroepstrainingen te geven.

Aantal kinderen kansen gegeven

6.000

Aantal jongeren opgeleid

300

Edukans - Kinderen in Kenia

Steun onze projecten en geef een kind de kans van zijn leven!

Edukans is een erkend goed doel. Dit betekent dat u er als donateur op kunt vertrouwen dat uw donatie op verantwoorde wijze wordt besteed.
  • Met € 15 ondersteun je de ontwikkeling van relevante beroepsopleidingen voor jongeren.

Andere projecten

Edukans werkt aan grote en kleine onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Bekijk hier een aantal van onze andere projecten.

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij