Basisschoolactie

Schoolmaatjes

Doe mee met Schoolmaatjes! De basisschoolactie van Edukans waarbij jij met jouw school corona proof in actie komt voor duurzame schoolmaterialen voor kinderen in Afrika.

Schoolmaatjes Ghana

Eindeloos leren

Met jouw school haal je geld op voor uitwisbare schriftjes: Correctbooks. Zo kunnen jullie Schoolmaatjes in landen als Ghana en Malawi nog beter leren. Extra leuk: jouw leerlingen maken ieder schrift uniek. Op de kaft van ieder schriftje maken zij een persoonlijke boodschap en tekening voor hun Schoolmaatje.

Schoolmaatjes schrift en pen

Actief in de les

Voor kinderen in Ghana en Malawi is er op school vaak onvoldoende of zelfs geen lesmateriaal. Goed leren valt dan niet mee. Met jullie hulp geeft Edukans kinderen daarom een eigen schriftje dat eindeloos meegaat. Door de pen met speciale inkt is alles wat je schrijft uit te wissen. Het bijzondere schriftje zorgt dat kinderen – vaak voor het eerst – actief kunnen meedoen in de les!

“It’s magic!”
Een leerling uit Ghana

Voor € 10 kan een kind in Afrika eindeloos leren. Voor dit bedrag geef je een kind zijn unieke schriftje met versierde kaft (dat de school voor hen bewaart) en de speciale pen. Daarnaast zorgt Edukans voor training van de leerkrachten in activerende didactiek.

3 kant-en-klare acties

Om jullie te helpen met geld inzamelen hebben we 3 kant-en-klare acties uitgewerkt, maar je mag natuurlijk ook zelf een manier bedenken om geld in te zamelen. De kant-en-klare acties kun je corona proof uitvoeren (lees de tips in het draaiboek!). En donaties zamel je eenvoudig online in via het Edukans Actieplatform.

Meedoen met Schoolmaatjes

Meer informatie over Schoolmaatjes

Met Schoolmaatjes help je kinderen in ontwikkelingslanden nog beter leren. En maak je bovendien van jouw leerlingen echte wereldburgers.

Twijfel je nog of Schoolmaatjes iets is voor jou en je leerlingen? We vertellen je graag meer! Via onderstaande knop kun je meer informatie aanvragen over Schoolmaatjes.

Meer info aanvragen

Andere manieren om te helpen