Edukans-actie-leercrisis-najaar-Kenia-klas
Alle programma's

Scholen voor Scholen

Edukans eindejaarsactie

Kom dit najaar met jouw school in actie tegen de leercrisis!

Het gaat niet goed op scholen in Malawi en Ethiopië. Kinderen verlaten de basisschool voortijdig vanwege armoede of conflict. Of ze blijven wel op school, maar de kwaliteit van het onderwijs is zo slecht dat ze na 8 jaar nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Dit ontneemt kinderen de kans om zich verder te ontwikkelen en wat van hun toekomst te maken. Kom dit najaar met jouw school in actie tegen deze leercrisis! Want ieder kind verdient goed onderwijs. Doen jullie mee?

  1. Kies één van onderstaande projecten
  2. Organiseer een actie
  3. Doneer je bedrag

Projectkeuzes

Aisha is één van de weinigen die naar school gaat in het vluchtelingenkamp waar ze woont. 70% van de kinderen in Ethiopië krijgt die kans niet. Foto credit: Jacco van Laar

Ethiopië: noodonderwijs voor kinderen op de vlucht

Dit is er aan de hand
Extreme droogte leidt in Ethiopië tot honger en drijft gezinnen op de vlucht. Gewelddadige conflicten maken dorpen en steden onveilig. Kinderen moeten daardoor stoppen met school.

Dit doen wij
Edukans zorgt op noodscholen dat kinderen kunnen blijven leren. Dankzij speciaal getrainde docenten is er een versneld lesprogramma waarmee we leerachterstanden aanpakken. Ook bieden docenten psychosociale support aan leerlingen. De noodschool is een veilige plek, waar kinderen zich beschermd voelen, vrienden maken en aan hun toekomst bouwen.

Voor € 5.500 krijgen 100 kinderen in Ethiopië een veilige plek op school.


Eco-scholen-Malawi-klimaatverandering
Op eco-scholen in Malawi is er in de lessen structureel aandacht voor natuur en milieu.

Malawi: groen onderwijs in de strijd tegen klimaatverandering

Dit is er aan de hand
In Malawi, waar 80% van de bevolking leeft van de landbouw, is klimaatverandering desastreus. Extreme droogte en regenval zorgen voor mislukte oogsten en voedselonzekerheid.

Dit doen wij
Op groene scholen leert Edukans kinderen over duurzaamheid en milieu. In de schooltuin ontdekken kinderen welke zaden tegen hoge temperaturen kunnen. En waarom de geplante boompjes zo belangrijk zijn voor het klimaat. Ook rekenen en taal worden aan het groene onderwijs verbonden. Het actief leren in de natuur maakt de lessen effectiever én leuker.

Voor € 3.000 kan op een school met 300 leerlingen groen onderwijs worden gegeven.


Actieplatform
Doet jouw school mee?

Actie-ideeën

Kom met jouw leerlingen in actie voor Edukans! Plan samen met elkaar een gezellige activiteit én doe iets goeds voor leeftijdsgenootjes in Afrika. We helpen je op weg met deze ideeën:

Herfstige sponsorloop of Santa Run

Tussen de vallende blaadjes en in de wind. Organiseer een herfstachtige sponsorloop! Liever een kerstthema? Dan rennen jouw leerlingen de rondjes met een kerstmuts op. Om de organisatie van jullie sponsorloop makkelijk te maken heeft Edukans kant-en-klare actiematerialen ontwikkeld, zoals een sponsorkaart en Edukans posters.

start een actie voor Edukans
Kom dit najaar sportief in actie voor Edukans!

Kerstmarkt

Een gezellige kerstmarkt voor beter onderwijs. Laat de leerlingen kerstkoekjes bakken en verkopen, schenk (alcoholvrije) glühwein en verkoop tweedehands kerstdecoraties. Nodig alle ouders uit en ga met een goed gevoel de kerstvakantie in.

Statiegeldactie

Laat je leerlingen langs de deuren gaan om lege flessen en blikjes op te halen. Lever ze in bij de supermarkt en doneer het bedrag aan Edukans.


Donatie-opties

voorkant flyer scholen campagne
Download de flyer

Je kunt op verschillende manieren doneren:

  • Maak een actiepagina voor het verzamelen van je donaties. Ons actieplatform helpt je bij het makkelijk bijhouden van je streefbedrag.
    Naar het actieplatform
  • Doneer via ons rekeningnummer: IBAN: NL21 INGB 0000 0005 15

Doneer direct online

 

Meer weten over Edukans?

Edukans is dankbaar dat we met steun van onze donateurs en acties van scholen en bedrijven voor beter onderwijs kunnen zorgen. Want onderwijs is de kans van je leven. Onze droom is dat ieder kind zijn talenten kan ontwikkelen. Bekijk in de video hoe we dit aanpakken.
Nairobi, Kenia

Edukans, dit zijn wij!

Kenia-contentreis-2021-Correctbooks-fouten-maken-mag-Edukans

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij