Bracha neemt samen met Edukans directeur Ron Rijnbende een cheque van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst (2017) ©Roy Beusker

Nationale Postcode Loterij

Edukans hoort sinds 2014 bij de goede doelen die mogen rekenen op een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De Postcode Loterij levert al vele jaren een fantastische bijdrage aan het werk van inmiddels maar liefst 146 goede doelen in Nederland.

€ 500.000 per jaar

We ontvangen per jaar 500.000 euro van de Postcode Loterij: een prachtige bijdrage waarmee wij het onderwijs in Kenia, Malawi, Oeganda en Ethiopië kunnen verbeteren. Aan alle deelnemers van de Postcode Loterij: hartelijk bedankt voor jullie steun!

Daarnaast ontvingen wij ook nog eens eenmalig 1,5 miljoen euro om 400.000 kinderen in o.a. Kenia en Ethiopië eindeloos te laten leren met een innovatief en duurzaam project waarbij kinderen een uitwisbaar schrift ontvangen en hun docenten getraind worden.

Lees meer over dit project

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Edukans en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Going Global