Bracha neemt samen met Edukans directeur Ron Rijnbende een cheque van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst (2017) ©Roy Beusker

Nationale Postcode Loterij

Bracha van Doesburgh neemt samen met Edukans directeur Ron Rijnbende een cheque van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst (2017) ©Roy Beusker
Bracha van Doesburgh neemt samen met Edukans directeur Ron Rijnbende een cheque van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst (2017) ©Roy Beusker

Edukans hoort sinds 2014 bij de goede doelen die mogen rekenen op een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De Postcode Loterij levert al vele jaren een fantastische bijdrage aan het werk van inmiddels maar liefst 99 goede doelen in Nederland.

€ 500.000 per jaar

We ontvangen per jaar 500.000 euro van de Postcode Loterij: een prachtige bijdrage waarmee wij het onderwijs in Malawi – één van de armste landen in Afrika – kunnen verbeteren. Aan alle deelnemers van de Postcode Loterij: hartelijk bedankt voor jullie steun!

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs.

Miljarden voor mens & natuur

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Edukans, UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op 2 na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meer over de Postcode Loterij en haar goede doelen vind je op postcodeloterij.nl. Of volg de Postcode Loterij op Twitter en Facebook.