Nieuwsoverzicht
Nieuws
Innovatief onderwijsproject ‘Wear the Green Future’ mogelijk dankzij steun deelnemers Postcode Loterij

Innovatief onderwijsproject ‘Wear the Green Future’ mogelijk dankzij steun deelnemers Postcode Loterij

Geweldig nieuws! We ontvangen ruim 1,9 miljoen euro namens de deelnemers van de Postcode Loterij voor ‘Wear the Green Future’. Ons mooie project waarin jongeren met innovatief beroepsonderwijs de mode- en textielindustrie in Ethiopië en Kenia helpen verduurzamen.

Zonder jongeren, geen groene toekomst! Met deze extra schenking steunt de Postcode Loterij Edukans bij het ontwikkelen van een vernieuwende onderwijsaanpak in Ethiopië en Kenia. We trainen jongeren, ontwerpen een groen curriculum voor MBO’s en werken samen met bedrijven aan circulaire principes. Daarmee brengen we niet alleen het praktijkonderwijs, maar ook de hele sector in beweging richting duurzaamheid!

Edukans-Ethiopië-Wear-the-Future-Project-Naaimachine-Jongeren

Petra van Haren, directeur Edukans: “We zijn enorm dankbaar voor deze fantastische bijdrage van de Postcode Lotterij. Verandering begint bij onderwijs en ik ben er trots op dat we als Edukans, dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij, kunnen bijdragen aan toekomstig praktijkonderwijs voor een circulaire fashion- en textielketen. ”

Met onderwijs en kennis naar vergroening en nieuwe banen voor jongeren
De mode- en textielsector is een belangrijke en snelgroeiende sector in Ethiopië en Kenia. Iedere fase van de traditionele productieketen is belastend voor het milieu. Het zorgt voor grote hoeveelheden afval, verspilling en veel CO2 uitstoot. Ambities om te verduurzamen zijn er. De kennis en het personeel helaas nog niet. Het beroepsonderwijs in Ethiopië en Kenia sluit nog niet aan op de arbeidsmarkt. Jongeren worden opgeleid voor traditionele banen met weinig oog voor toekomstbestendige vaardigheden. Terwijl jongeren in het MBO juist nodig zijn voor een groene transitie.

Hoogste tijd dus voor een groene, toekomstgerichte aanpak van het praktijkonderwijs in Ethiopië en Kenia. Om de omslag naar een duurzame mode- en textielsector te maken zijn ondernemers en werknemers nodig met de juiste kennis en vaardigheden. Daarom investeren we in onderwijs. Samen met bedrijven werken we aan groene vaardigheden, ondernemerschap en creëren we baankansen.

Jongeren zijn de sleutel
Wij geloven dat jongeren de sleutel zijn voor verandering. Met het project ‘Wear the green future’ zetten we de duurzame ambities om naar concrete oplossingen voor een groene toekomst. Voor hen en voor komende generaties. We zijn enorm dankbaar dat de Postcode Loterij dit mogelijk maakt.

Deelnemers Postcode Loterij bedankt!
Ruim 3 miljoen deelnemers spelen inmiddels mee met de Postcode Loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Daardoor kan er dit jaar maar liefst 349 miljoen euro aan goede doelen worden geschonken. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

Meerjarige steun voor goed onderwijs
Edukans is een meerjarige partner van de Postcode Loterij. Sinds 2014 ontvangt Edukans elk jaar een steunbedrag van € 500.000, -. Een prachtige bijdrage die wij inzetten voor kwalitatief goed en veilig onderwijs voor kinderen en jongeren in landen als Ethiopië, Oeganda, Malawi en Kenia. Goed onderwijs vraagt om goed getrainde docenten. Wij ondersteunen daarom ook leraren met goede docentenopleidingen, betrekken ouders en de gemeenschap en zorgen voor goed lesmateriaal. Zodat zij met hun pedagogische vaardigheden voor kinderen en jongeren het verschil kunnen maken.

Lees meer over ons partnerschap

Kenia-contentreis-2021-Correctbooks-fouten-maken-mag-Edukans

Bekijk onze projecten!