Nieuwsoverzicht
Verhaal
Uitkijken naar onze Supportersdag met ambassadeur Martine van Os

Uitkijken naar onze Supportersdag met ambassadeur Martine van Os

Mede dankzij onze donateurs en vrijwilligers kan Edukans zorgen voor beter onderwijs voor kinderen in landen als Ethiopië, Kenia, Oeganda en Malawi. Geweldig dat we op jouw steun mogen rekenen. Edukans ontmoet je graag op de supportersdag op 7 oktober 2023 in Arnhem.

De dag wordt begeleid door onze ambassadeur Martine van Os. We blikken met haar terug op voorgaande edities en kijken samen uit naar oktober.

Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor de Supportersdag.

Martine, kun je uitleggen waarom je ambassadeur van Edukans bent?

Ik zet me sinds 2014 in als ambassadeur omdat ik er net als Edukans van overtuigd ben dat een goede docent alle verschil maakt in het leven van een kind. Een kind dat opgroeit heeft een aantal zaken nodig. Een liefdevol thuis, zekerheid, uitdagingen en een goede school met betrokken leerkrachten. Want op school kun je je ontwikkelen en spiegelen aan andere kinderen. Een goede leraar is daarbij van het grootste belang.

Welke herinneringen heb je zelf aan school?

Ik had een onderwijzer in de vijfde en de zesde klas van de basisschool die heel belangrijk voor mij is geweest. Hij gaf me het gevoel dat ik mocht zijn wie ik was. Ook als dat een beetje anders was dan de anderen. Hij luisterde en gaf me het gevoel dat ik waardevol was. Hij leerde mij leren op een manier die bij me paste en dat deed hij bij al z’n leerlingen. Ik gun ieder kind zo iemand die je bij de hand neemt.

Wat doe je precies als ambassadeur?

Ik zet me met hart en ziel in voor de missie van Edukans. Ik vraag aandacht voor het nalatenschap-programma van Edukans, vertel soms over ons belangrijke werk in mijn tv-programma Tijd voor Max en ben betrokken geweest bij World Teacher. Tot slot host ik jaarlijks de supportersdagen van Edukans. Ik kijk er elk jaar weer naar uit om de donateurs te ontmoeten.

Edukans ambassadeur Martine van Os

Hoe kijk je terug op eerdere supportersdagen?

Wat me is bijgebleven aan vorige supportersdagen is de verhelderende input. De verschillende filmpjes die worden getoond en de verhalen die worden verteld maken veel duidelijk. Niet alleen wordt inzichtelijk waar het geld naartoe gaat, maar ook wat de diverse projecten op menselijk gebied voor impact hebben.

Waar kijk je dit jaar naar uit?

Ik kijk er ontzettend naar uit om de supporters te ontmoeten en te horen wat de diverse beweegredenen zijn om Edukans te steunen. En hier en daar een kritische noot is natuurlijk altijd welkom.

Wat is het programma van de Edukans-supportersdag?

Ik ga met directeur Petra van Haren in gesprek over het belang van onderwijs en de impact die we dankzij jouw steun kunnen maken. Je krijgt een inkijkje in onze visie voor de toekomst, gevolgd door verhalen van onze directeuren in o.a. Ethiopië en Kenia. Meld je uiterlijk 28 september aan via de button hieronder en ontdek waarom jouw steun zo onmisbaar is voor kinderen en jongeren wereldwijd!

Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor de Supportersdag.

Meer informatie