Doneren Edukans

Terugblik op een geslaagde Edukans-Supportersdag!

Op zaterdag 7 oktober ontvingen wij Edukans-donateurs en vrijwilligers in het Openluchtmuseum in Arnhem. Het was een prachtige dag vol inspiratie en betrokkenheid, gepresenteerd door Wendy Hoogendijk. Wij vonden het geweldig om met jullie bij elkaar te zijn en over het belang van onderwijs en het werk van Edukans te praten. Dankzij onze donateurs kunnen we samen impact maken! Was je er niet bij en wil je toch een indruk krijgen? Op deze terugblik-pagina delen we de aftermovie, foto’s en ervaringen van donateurs. Ontzettend bedankt aan alle bezoekers die de dag tot een succes maakten.

“Het moet in je hart liggen,” zei donateur Jenny-Laura op de vraag waarom zij Edukans steunt. Die betrokkenheid zagen we terug bij alle aanwezigen. Het programma was divers. Directeur Petra van Haren sprak over de visie van Edukans. De directeuren uit Malawi, Ethiopië, Kenia en Oeganda waren digitaal aanwezig en vertelden over de uitdagingen in hun land en wat Edukans daar doet.

Edukans-Supportersdag-2023-donateurs-event

Alle supporters kregen de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Waarom steunt u Edukans? En wat heeft onderwijs voor u zelf betekend? Gedachtes werden op praatwolkjes geschreven en daar kwamen mooie uitspraken uit.

Myrthe sloot het programma af met een persoonlijk verhaal over de actie die ze met haar familie opzette, na het overlijden van haar moeder. Geen bloemen voor het afscheid, maar een donatie aan Edukans. Onderwijs was een van de passies van haar moeder. Zo bewees de familie haar een laatste eer.

Volgens mijn moeder is onderwijs dé oplossing voor een betere wereld! Ik hoop dat er meer mensen zijn die ons voorbeeld volgen.
Myrthe Woest, dochter van de overleden Mirny Weppner

Na afloop was het tijd voor een hapje en drankje, goede gesprekken met andere supporters en een optioneel gratis bezoek aan het Openluchtmuseum. Met een onderwijs-goodiebag en hopelijk een hoop inspiratie en goed gevoel, keerden alle aanwezigen weer huiswaarts.

Bekijk de terugblik-video

Terugblik in foto’s

Supporters aan het woord

Edukans-Supportersdag-2023-Rachel-Heijkoop-donateur
Rachel

Ik krijg een gevoel van trots. Het voelt goed om samen te zijn met mensen die ook willen geven en delen. Ik heb helaas geen goed onderwijs mogen ontvangen. Des te meer gun ik dat anderen wel. Onderwijs geeft je vrijheid.

Rachel Heijkoop, structureel Edukans-donateur

Edukans-Supportersdag-2023-Jenny-Laura Smith-donateur
Jenny-Laura

Onderwijs ligt in mijn hart. Zelf ging ik pas op mijn 11e naar school. Ik heb veel ontwikkeling gemist, maar kreeg via mijn werkgever alsnog die kans. En die kans is zo belangrijk!

Jenny-Laura Smith, structureel Edukans-donateur