Nieuwsoverzicht
Verhaal
Blijf onderwijs steunen

Blijf onderwijs steunen

Wij waren de afgelopen dagen echt even stil van de uitslag van de verkiezingen en de mogelijke consequenties daarvan. Edukans maakt zich zorgen over de uitsluiting van grote groepen mensen, in Nederland en daarbuiten, over de aanpak van de klimaatcrisis, de opvang van vluchtelingen en over ontwikkelingssamenwerking. Nederland heeft wereldwijd een uitstekende reputatie als het gaat om internationale solidariteit, inclusie en mensenrechten.

Edukans blijft zich onverminderd inzetten voor het recht op goed onderwijs voor ieder kind, voor een veilige, inclusieve plek waar kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien. Waar ze de vaardigheden ontwikkelen om vorm te kunnen geven aan een gelijkwaardige en duurzame toekomst. Wij geloven in de kracht van onderwijs: het biedt perspectief op een gezonder leven, inclusiviteit en een gelijkwaardigere vreedzame wereld.

Het belang om nu met elkaar solidair te zijn is groot. Edukans zal zich samen met collega-organisaties in de sector sterk maken voor internationale solidariteit en alles op alles zetten om de rechten van de meest kwetsbaren uit te dragen en op de kaart te zetten. Wij geloven in de kracht van onderwijs want kennis is de weg naar een gezonde toekomst voor iedereen in een vreedzame en mooie wereld.

Edukans-Petra-van-Haren-Ethiopie-meisje-november-2023
Edukans directeur Petra van Haren in Ethiopiƫ

“Op dit moment ben ik voor Edukans in EthiopiĆ« waar we honderdduizenden kinderen en jongeren bereiken met het bieden van goed onderwijs en hen helpen de vaardigheden te ontwikkelen waarmee zij een baan kunnen vinden. Elk kind op deze wereld droomt van een mooie toekomst! Het belang om nu met elkaar solidair te zijn is groot. Jullie steun is voor ons heel erg belangrijk.”
– Petra van Haren, directeur Edukans

Steun jij samen met ons kinderen en jongeren met goed onderwijs?

Bekijk wat jij kunt doen