Edukans-actie-leercrisis-najaar-Kenia-klas
Alle programma's

In actie tegen de leercrisis!

Het gaat niet goed met kinderen in Malawi, Ethiopië en Kenia. Ze verlaten de basisschool voortijdig vanwege armoede of conflict. Of ze blijven wel op school, maar de kwaliteit van het onderwijs is zo slecht dat ze na 8 jaar nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Dit ontneemt kinderen de kans om zich verder te ontwikkelen en wat van hun toekomst te maken. Dit mogen we niet laten gebeuren. Kom dit najaar samen met ons in actie tegen de leercrisis! Want ieder kind verdient goed onderwijs. We willen voor het einde van het jaar genoeg geld ophalen om 3.200 kinderen te voorzien van onderwijs dat ze echt verder helpt. Doe je mee?

Ja, ik help een kind

Noordhoff-uitgevers-logo-Edukan
Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Noordhoff.

 

Uitgeverij Noordhoff zorgt dat we nóg meer impact kunnen maken en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. “Als jij een kind helpt, verdubbelen wij deze bijdrage, zodat je twee kinderen helpt!”

Tussenstand: de teller loopt!
Op dit moment kunnen wij 1.535 van de 3.200 kinderen helpen (48%). Hoeveel kinderen help jij?

Wat is er aan de hand?

Probleem stapelt zich op probleem in het oostelijke gedeelte van Afrika. De coronacrisis zorgde voor enorme leerachterstanden. De klimaatcrisis zorgt voor overstroomde en verwoeste scholen aan de ene kant. En aan de andere kant dwingt droogte kinderen op de vlucht. Een gebrek een goede materialen en geschoolde docenten komt daar nog bovenop. We kijken aan tegen een leercrisis van formaat! Kinderen maken hun school niet af of leren bijna niks. Dit mogen we niet laten gebeuren. Ieder kind heeft recht op goed onderwijs! Onderwijs is namelijk de basis van alles. De basis van een goede gezondheid, van goede relaties, financiële stabiliteit en zelfs vrede. En onze veranderende wereld vraagt om weerbare kinderen met innovatieve ideeën om bijvoorbeeld klimaatverandering tegen te gaan en op een verantwoorde manier om te gaan met technische mogelijkheden als AI. Onderwijs is daarbij cruciaal. Niemand kan het belang van onderwijs ontkennen en we zijn het erover eens dat we nu in actie moeten komen!

Onze oproep

Daarom roepen we dit najaar scholen, kerken, bedrijven, stichtingen, fondsen en particulieren op om zich aan te sluiten bij onze beweging tegen deze ongekende leercrisis. Geld vanuit de overheid voor basisonderwijs op het Afrikaanse continent is er al jaren niet meer. Dus wij moeten het met z’n allen doen! En dat kunnen we. Edukans is ervan overtuigd dat als we onze krachten bundelen dat het ons gaat lukken om voor het einde van het jaar genoeg geld op te halen om 3.200 extra kinderen aan goed onderwijs te helpen. 1 kind voorzien van goed onderwijs kost € 12,50. Hoeveel kinderen help jij?

Ik wil helpen

Wat doet Edukans?

Edukans heeft jarenlange ervaring in het bijstaan van scholen, opleidingsinstituten en overheden bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Om de leercrisis aan te pakken, hanteren we deze aanpak.

  • We pakken leerachterstanden aan met versnelde lesprogramma’s.
  • We geven eco-onderwijs in strijd tegen klimaatverandering.
  • We zorgen voor schoolmaterialen en een goed getrainde docent voor de klas.
  • We zorgen dat kinderen op vlucht kunnen blijven leren op noodscholen.

Edukans-Jaarverslag-2022-cover-beeld

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij