Nieuwsoverzicht
Nieuws
Doe de Edukans Kieswijzer en stem met je (onderwijs)hart!

Doe de Edukans Kieswijzer en stem met je (onderwijs)hart!

De verkiezingen in Nederland staan voor de deur. Op 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Een belangrijk moment om je stem te laten horen. Maar hoe kies je de partij die bij jou past? Stemwijzers kunnen je helpen in je stemkeuze. Daarom heeft Edukans de kieswijzer ‘Stem met je (onderwijs)hart!’ gemaakt.

Helaas staat het thema ontwikkelingssamenwerking helemaal onderaan als belangrijkste politieke thema. In onze kieswijzer check je hoe jouw politieke partij scoort op steun aan onderwijs en ontwikkelingssamenwerking: twee zeer belangrijke thema’s voor ons werk.

Met onze stem kunnen we de politiek laten weten dat het lot van kinderen en jongeren in het globale Zuiden ons aan het hart gaat. Dat we hen niet in de kou laten staan. Dat zij dezelfde kansen verdienen als wij. En dat we een verantwoordelijkheid hebben als welvarend land om kinderen en jongeren, die opgroeien zonder de mogelijkheden die wij hebben, bij te staan. Succes met je keuze, want er valt wat te kiezen! Wil je jouw partij checken? Klik dan op de Edukans Kieswijzer hieronder. Gebruik je stem om kinderen en jongeren de kans op onderwijs te geven.

Doe de Edukans Kieswijzer

Wat kun jij nog meer doen?

Naast stemwijzers kun je je ook laten informeren door debatten met ontwikkelingssamenwerking als thema. Als jij stemt met je onderwijshart, dan kun je onderstaande poster downloaden en achter het raam plakken! Zo laat je zien dat jij ontwikkelingssamenwerking en onderwijs belangrijke politieke thema’s vindt.

Poster-Edukans-stem-met-je-onderwijshart-Tweede-Kamer-Verkiezingen-2023

Download de poster