Nieuwsoverzicht
Nieuws
Actie tegen de leercrisis: jouw hulp is nodig

Actie tegen de leercrisis: jouw hulp is nodig

Dit najaar komt Edukans samen met bedrijven, scholen, stichtingen, fondsen, kerken én particulieren in actie tegen de leercrisis in Malawi, Ethiopië en Kenia. Kinderen in deze landen verlaten de basisschool voortijdig vanwege armoede of conflict. Of ze blijven wel op school, maar de kwaliteit van het onderwijs is zo slecht dat ze na 8 jaar nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Dit ontneemt kinderen de kans om zich verder te ontwikkelen en wat van hun toekomst te maken. Dat mogen we niet laten gebeuren.

We willen voor het einde van het jaar genoeg geld ophalen om 3.200 kinderen te voorzien van goed onderwijs. Om 1 kind te voorzien van goed onderwijs hebben we € 12,50 nodig. Hoeveel kinderen help jij?

Bekijk wat jij kunt doen

Iedereen kan zich aansluiten bij onze beweging tegen deze ongekende leercrisis. Geld vanuit de overheid voor basisonderwijs op het Afrikaanse continent is er al jaren niet meer. Dus wij moeten het met z’n allen doen! En dat kunnen we. Edukans is ervan overtuigd dat als we onze krachten bundelen, het ons gaat lukken om voor het einde van het jaar genoeg geld op te halen om 3.200 extra kinderen aan goed onderwijs te helpen.

Steun de actie als bedrijf

We nodigen bedrijven uit om samen met ons in actie te komen tegen de leercrisis. Dat kan door middel van een eenmalige gift via de zakelijke donatiepagina. Er zijn ook mogelijkheden om meer impact te maken door middel van een donatieverdubbelaar. Voor elk geholpen kind in deze najaarsactie, help je als bedrijf een extra kind. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Accountmanager Angela Barez via [email protected].

Doneren bedrijven

Kom in actie met je school!

Kom met jouw leerlingen in actie voor Edukans. Plan samen met elkaar een gezellige activiteit én doe iets goeds voor leeftijdsgenootjes in Afrika. Organiseer bijvoorbeeld een herfstige sponsorloop of Santa Run, kom bij elkaar voor een gezellige kerstmarkt of zamel statiegeldblikjes- en flesjes in. Met jullie acties – groot of klein – kunnen we een enorm verschil maken!

Scholen voor Scholen actie

Bestem de collecte van jouw kerk voor deze actie

Het zou geweldig zijn als de (kinder)kerstviering of een andere collecte in de adventstijd voor het werk van Edukans kan bestemmen. Komt jouw kerk ook in actie? Op onderstaande pagina vind je ondersteunend materiaal – video, foto’s en informatie – ter ondersteuning van de collecte.

Doneren kerken

Collecte-materialen

Steun de actie als stichting of fonds

Bestem de eindejaarsbijdrage of plan een gift voor 2024 voor Edukans. Dat kan via onderstaand projecten-magazine of rechtstreeks op ons rekeningnummer NL21 INGB 0000 0005 15 onder vermelding van de projecttitel naar keuze.

Bekijk het projecten-magazine

Doneren stichtingen

Kom in actie als particulier

Met elke donatie – groot of klein – kunnen we een enorm verschil maken! Een eenmalige donatie kun je hieronder overmaken. Met jouw bijdrage geven we 3.200 kinderen onderwijs dat ze écht verder helpt. De teller loopt. 1 kind voorzien van goed onderwijs kost € 12,50. Hoeveel kinderen help jij?

Doe direct een donatie

Wat doet Edukans aan de leercrisis?

Edukans heeft jarenlange ervaring in het bijstaan van scholen, opleidingsinstituten en overheden bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Om de leercrisis aan te pakken, hanteren we deze aanpak.

  • We pakken leerachterstanden aan met versnelde lesprogramma’s.
  • We geven eco-onderwijs in strijd tegen klimaatverandering.
  • We zorgen voor schoolmaterialen en een goed getrainde docent voor de klas.
  • We zorgen dat kinderen op vlucht kunnen blijven leren op noodscholen.

Ieder kind verdient goed onderwijs! Want dat is de basis van alles. Het draagt bij aan een betere gezondheid, financiële stabiliteit en zelfs aan vrede.

Bedankt voor jouw steun.

Edukans-Oeganda-basisonderwijs-kinderen-klas-onderwijs