Edukans-actie-leercrisis-najaar-Kenia-klas
Alle programma's

Kerken in actie tegen de leercrisis!

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Onderwijs is namelijk de basis van alles. Van een goede gezondheid, van goede relaties, financiële stabiliteit en zelfs vrede. Kinderen in Malawi, Ethiopië en Kenia hebben het moeilijk. Ze verlaten de basisschool vanwege armoede, conflicten of slechte onderwijskwaliteit. Deze ongekende leercrisis vereist actie! Komt uw kerk ook in actie? Op deze pagina vindt u ondersteunend materiaal – video, foto’s en informatie – ter ondersteuning van uw collecte.

Wat doet Edukans in Malawi, Ethiopië en Kenia? 

Edukans heeft jarenlange ervaring in het bijstaan van scholen, opleidingsinstituten en overheden bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Om de leercrisis aan te pakken, hanteren we deze aanpak.

  • We pakken leerachterstanden aan met versnelde lesprogramma’s.
  • We geven eco-onderwijs in strijd tegen klimaatverandering.
  • We zorgen voor schoolmaterialen en een goed getrainde docent voor de klas.
  • We zorgen dat kinderen op vlucht kunnen blijven leren op noodscholen.

Want goed onderwijs is de basis van alles en draagt bij aan een vreedzame toekomst.

Onze oproep

We roepen dit najaar scholen, kerken, bedrijven, stichtingen, fondsen en particulieren op om zich aan te sluiten bij onze beweging tegen deze ongekende leercrisis. Geld vanuit de overheid voor basisonderwijs op het Afrikaanse continent is er al jaren niet meer. Dus wij moeten het met z’n allen doen! En dat kunnen we. Edukans is ervan overtuigd dat als we onze krachten bundelen dat het ons gaat lukken om voor het einde van het jaar genoeg geld op te halen om 3.200 extra kinderen aan goed onderwijs te helpen. Met € 125 kunnen we al 10 kinderen helpen. Hoeveel kinderen helpt u met uw kerk?

Hoe kan uw kerk helpen?

Het zou geweldig zijn als u uw (kinder)kerstviering of een andere collecte in de adventstijd voor het werk van Edukans kan bestemmen. Als ondersteund materiaal bij uw collecte kunt u deze video gebruiken: Edukans in actie tegen de leercrisis! En uit de fotogallerij hieronder kunt u beelden van kinderen in Kenia, Ethiopië en Malawi kiezen om uw verhaal te ondersteunen.

Donatie-opties

U kunt op verschillende manieren doneren:

  • Doneer via ons rekeningnummer: IBAN: NL21 INGB 0000 0005 15
  • Of doneer direct online via onderstaande button

Met Edukans als bestemming van uw collectes staat u de getroffen kinderen in de leercrisis bij. Hartelijk dank voor uw betrokkenheid! Past een collecte voor het werk van Edukans dit najaar niet in uw planning? Ook volgend jaar ontvangen we graag uw waardevolle bijdrage om meer kinderen van goed onderwijs te voorzien.

Doneer direct online

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij