Nieuwsoverzicht
Project update
Noodhulp voor leerlingen in kurkdroog Ethiopië

Noodhulp voor leerlingen in kurkdroog Ethiopië

Mensen in de Hoorn van Afrika kampen met de ergste droogte in 40 jaar. In sommige gebieden is al drie jaar nauwelijks een druppel regen gevallen. Als gevolg van de enorme droogte gaan 20.000 kinderen momenteel niet naar school. 

“Onze leerlingen leiden honger en uitdroging ligt op de loer”, vertelt Gezahegn Lamessa, Edukans-directeur in Ethiopië. “Veel kinderen in de gebieden waar wij werken, gaan niet meer naar school. Gezinnen trekken weg op zoek naar voedsel. Ook het watertekort op scholen houdt kinderen weg. Zonder onderwijs staat de toekomst van kinderen in Ethiopië op het spel.”

Edukans zorgt ervoor dat getroffen kinderen ook in noodsituaties toegang houden tot onderwijs. Dat doen we door te zorgen dat er op de scholen waar wij werken voedsel en water is. Hierdoor blijven ouders hun kinderen naar school sturen. En dat is van groot belang voor de rest van hun leven.  

Help jij mee om 20.000 kinderen in nood toegang tot voedsel, water en onderwijs te bieden?

Ik help mee

 

Dit doet Edukans

  • We zorgen voor water op de scholen.
  • We helpen gezinnen met jonge kinderen met geld of middelen – bijvoorbeeld een geit – zodat zij hun gezin van voedsel kunnen voorzien.
  • Via de scholen delen we voedsel uit aan de meest kwetsbare gezinnen. Hiermee voorkomen we dat duizenden ouders met hun kinderen wegtrekken – op zoek naar eten – en kinderen niet meer naar school gaan.

Meer lezen over andere projecten in Ethiopië?

Schooluitval door droogte

Kinderen een veilig thuis geven op school

Onderwijs voor ontheemde kinderen