Nieuwsoverzicht
Project update
World Teacher-reizen Malawi & Suriname geannuleerd

World Teacher-reizen Malawi & Suriname geannuleerd

Met pijn in ons hart hebben we vandaag aan onze World Teachers moeten laten weten dat de reizen naar Malawi en Suriname niet doorgaan. De reizen naar deze landen stonden gepland voor de meivakantie.

Lees meer over ons World Teacher-programma

Reizen niet verantwoord

Het was een erg moeilijke keuze, want we moeten een groep enthousiaste onderwijsprofessionals teleurstellen. Daarnaast heeft het annuleren van de reizen grote financiële en inhoudelijke consequenties. Voor zowel Edukans als de partners in de projectlanden en daarmee ook voor het werk dat wij willen doen. Toch vinden we het niet verantwoord om de reizen door te laten gaan.

Scholen dicht

Allereerst adviseert de Nederlandse overheid om niet naar het buitenland te reizen. Daarnaast heeft Suriname haar grenzen momenteel gesloten en zijn de scholen er de komende weken dicht. In Malawi zijn de scholen wel open, maar moeten reizigers bij aankomst 2 weken in quarantaine. Dat maakt het onmogelijk om ons werk uit te voeren.

Reizen naar India & Ghana gaan door

Alle World Teachers die zich hebben ingeschreven voor de reizen naar Malawi en Suriname hebben inmiddels een alternatief aangeboden gekregen. We hopen dat zij binnenkort alsnog de reis van hun leven kunnen gaan maken! De World Teacher-reizen naar India en Ghana die in oktober gepland staan, gaan vooralsnog door. Uiteraard gaan we daarbij af op de dan geldende adviezen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken én houden we de situatie in de landen scherp in de gaten.