sluit
Doneer direct

World Teacher

Reis Ghana 2019

Ghana is enorm veelzijdig. Met ruim 100 verschillende bevolkingsgroepen kent het land een bruisende cultuur en tolerantie is het motto. Het verleden is bewogen. Zo was de Ghanese kust ooit het centrum van de slavenhandel. Tegenwoordig heeft Ghana de verdiende bijnaam ‘Afrika voor beginners’, dankzij haar veiligheid en gastvrije bevolking.

We reizen naar het zuidoosten en verblijven in het groene en bergachtige Volta gebied, dat bekend staat om zijn prachtige watervallen. Je bezoekt dorpen waar de tijd stil lijkt te staan. Waar geleefd wordt zoals eeuwenlang door heel West-Afrika het leven was.

In Ghana zijn de onderwijsontwikkelingen verder dan in de meeste Afrikaanse landen. Tegelijkertijd is onze kennis en ervaring nog hard nodig. We komen steeds verder op het gebied van activerende didactiek en als World Teacher begeleid je de docenten en schoolleiders bij deze belangrijke vernieuwingen. In Ghana werken we zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs.

Opzet van de reis*

  • Heenvlucht in het eerste weekend en doorreis naar de bestemming
  • Voorbereiden van de eerste schoolweek en kennismaking met de groep/collega’s
  • Eerste schoolweek samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Workshops en team bijeenkomsten worden georganiseerd. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
  • Tussenliggende weekend bestaat veelal uit een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen vindt op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag plaats
  • De tweede week wordt ofwel een nieuwe school bezocht, of verder gegaan met de doelen en activiteiten uit week 1.
  • Er vindt doorgaans een start en eindbijeenkomst plaats waarin ook geëvalueerd wordt.
  • Het laatste weekend wordt terug gereisd naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

* De details van het reisprogramma worden tijdens de voorbereiding bekend gemaakt. We werken hierin nauw samen met onze partner in het land. We houden een voorlopig programma aan; en weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Inschrijven kan tot 22 maart 2019

Reis- en trainingsdata

Reis van 12 tot 27 oktober 2019
Kennismakingsgesprek Woensdag 15 mei 2019 ’s avonds
Tweedaagse training vrijdag 14 juni (vanaf 9.00 uur) & zaterdag 15 juni 2019 (tot 17 uur) (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 21 september 2019
Terugkomdag zaterdag 23 november 2019

Kosten*

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

* De totaalprijs is inclusief trainingsmateriaal, drie trainingen (inclusief één overnachting), vliegticket, eten, reis- en verblijfkosten in het land en exclusief visum, vaccinaties en verzekeringen.
** Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen wij dankzij een Edukans sponsor studenten een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede-doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

(Inschrijven kan tot 22 maart 2019)

Ik ga mee