sluit
Doneer direct

World Teacher - 10 t/m 25 oktober 2020

Studiereis Ghana

Ghana is enorm veelzijdig. Met ruim 100 verschillende bevolkingsgroepen kent het land een bruisende cultuur en tolerantie is het motto. Het verleden is bewogen. Zo was de Ghanese kust ooit het centrum van de slavenhandel. Tegenwoordig heeft Ghana de bijnaam ‘Afrika voor beginners’, dankzij haar veiligheid en gastvrije bevolking. De studiereis gaat naar het zuidoosten van Ghana. We verblijven in het groene en bergachtige Voltagebied, dat bekend staat om zijn prachtige watervallen.

Direct inschrijven

In Ghana zijn de onderwijsontwikkelingen verder dan in de meeste Afrikaanse landen. In het nieuwe curriculum wordt Activerende didactiek, een van de speerpunten van World Teacher, steeds belangrijker. Een mooie stap! Als World Teacher begeleid je de docenten en schoolleiders bij deze belangrijke vernieuwingen. In Ghana werken we zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs.

studiereis ghana

Opzet van de studiereis naar Ghana

 • Het eerste weekend vliegen we naar Ghana en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe school of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in Ghana. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

Inschrijven kan tot 30 maart 2020

Reis van 10 tot 25 oktober 2020
Kennismakingsavond woensdag 20 mei 2020 ’s avonds
Tweedaagse training van vrijdag 12 juni 9.00 uur tot zaterdag 13 juni 2020 17.00 uur (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 19 september 2020
Terugkomdag zaterdag 21 november 2020

Kosten World Teacher Ghana

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

Inschrijven kan tot 30 maart 2020

Ik ga mee