doneren Edukans

Studiereis Ghana

Ghana is enorm veelzijdig. Met ruim 100 verschillende bevolkingsgroepen kent het land een bruisende cultuur en tolerantie is het motto. Het verleden is bewogen. Zo was de Ghanese kust ooit het centrum van de slavenhandel. Tegenwoordig heeft Ghana de bijnaam ‘Afrika voor beginners’, dankzij haar veiligheid en gastvrije bevolking. De studiereis gaat naar het zuidoosten van Ghana. We verblijven in het groene en bergachtige Voltagebied, dat bekend staat om zijn prachtige watervallen.

In Ghana zijn de onderwijsontwikkelingen verder dan in de meeste Afrikaanse landen. In het nieuwe curriculum wordt Activerende didactiek, een van de speerpunten van World Teacher, steeds belangrijker. Een mooie stap! Als World Teacher begeleid je de docenten en schoolleiders bij deze belangrijke vernieuwingen. In Ghana werken we zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs.

Lees hier meer over het World Teacher-programma voor schoolleiders

studiereis ghana

Opzet van de studiereis naar Ghana

 • Het eerste weekend vliegen we naar Ghana en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe school of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in Ghana. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

Inschrijven vanaf half september mogelijk, onderstaande informatie wordt binnenkort verder aangevuld en is nog onder voorbehoud van wijziging.

Reis 22 april tot 7 mei 2023
Kennismakingsavond n.n.b.
Tweedaagse training n.n.b.
Derde trainingsdag n.n.b.
Terugkomdag n.n.b.

Coronavirus

Door het coronavirus krijgen we veel vragen over de World Teacher-reis naar Ghana in oktober. We kunnen hierover melden dat we de richtlijnen van het RIVM volgen: de reis gaat door als het volgens het RIVM weer veilig is om te reizen naar het buitenland. Daarnaast gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

 • Het coronavirus is onder controle in het land van bestemming.
 • Het land van bestemming laat reizigers uit Nederland toe.
 • Het is volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken veilig om naar het betreffende land toe te reizen.

Kosten World Teacher Ghana

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ n.n.b. € n.n.b. € n.n.b.

 

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten. Uiteraard helpen we je uitgebreid op weg met concrete tips en ideeën!

Met je eigen actiesite op inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

 

Inschrijven kan tot 15 januari 2023 mits de reis nog niet vol zit. 

Social

Partners & keurmerken

 • ANBI
 • Nationale Postcode Loterij