sluit
Doneer direct

World Teacher - 15 of 16 februari t/m 3 maart 2019

Reis India

(Inschrijving gesloten)

India is het land van de grote contrasten en zet al je zintuigen op scherp. Het landschap, de heerlijke geuren op de markt, de indrukwekkende cultuur. Maar vooral de prachtige mensen maken de reis door India onvergetelijk.

Het kleurrijke van India zie je terug in het onderwijs. We reizen naar plattelandsregio Odisha, in het oosten van India. Hier gaan we op kleine scholen met kleine klasjes aan het werk. Docenten maken hier nog weinig gebruik van materialen en technieken en een lesplan ontbreekt vaak. Desondanks is de motivatie om nieuwe manieren van lesgeven te ontdekken enorm!

Tijdens de reis wissel je ervaringen met activerende didactiek uit en zoek je samen naar praktijkgerichte oplossingen. In India werken we met tolken, omdat niet alle Indiase leerkrachten de Engelse taal voldoende beheersen.

Opzet van de reis

 • Het eerste weekend vliegen we naar India en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe school of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in India. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

Reis van 15* of 16 februari tot 3 maart 2019
Kennismakingsgesprek Woensdag 21 november 2018 ’s avonds
Tweedaagse training van vrijdag 7 december 9.00 uur tot zaterdag 8 december 2018 17.00 uur (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 26 januari 2019
Terugkomdag zaterdag 30 maart 2019

* Afhankelijk van de beschikbaarheid van vluchten en de invulling van het programma.

Kosten World Teacher India

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.