World Teacher - 3 of 4 oktober t/m 18 oktober 2020

Studiereis India

India is het land van de grote contrasten en zet al je zintuigen op scherp. Het landschap, de heerlijke geuren op de markt, de indrukwekkende cultuur. Maar vooral de prachtige mensen maken de reis door India onvergetelijk.

Het kleurrijke karakter van India zie je terug in het onderwijs. We reizen naar plattelandsregio Odisha, in het oosten van India. Hier gaan we op kleine basisscholen met kleine klasjes aan het werk. Leerkrachten maken hier nog weinig gebruik van materialen en technieken en een lesplan ontbreekt vaak. Desondanks is de motivatie om nieuwe manieren van lesgeven te ontdekken enorm!

Direct inschrijven

Tijdens de reis wissel je ervaringen uit over het gebruik van activerende didactiek en zoek je samen naar praktijkgerichte oplossingen. Je geeft workshops aan groepen leerkrachten. Als schoolleider werk je via coaching on the job samen aan de vele uitdagingen van Indiase collega-schoolleiders.

Goed om te weten: in India werken we met tolken, omdat niet alle Indiase leerkrachten de Engelse taal voldoende beheersen.

Opzet van de reis

 • Het eerste weekend vliegen we naar India en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe basisschool of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in India. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

Reis Vertrek 3 of 4 oktober (afhankelijk van tickets) t/m 18 oktober 2020. Let op: deze data vallen buiten de herfstvakantie van regio midden en zuid. We kunnen helaas niet later gaan omdat in India vanaf 20 oktober de scholen dicht zijn.
Kennismakingsavond woensdag 20 mei 2020 ’s avonds
Tweedaagse training van vrijdag 12 juni 9.00 uur tot zaterdag 13 juni 2020 17.00 uur (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 19 september 2020
Terugkomdag zaterdag 21 november 2020

 

Kosten World Teacher India

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

Inschrijven kan tot 30 maart 2020

Ik ga mee op reis!