schoolkinderen india

Studiereis India

Let op: door het coronavirus hebben wij onze reizen in 2020 helaas moeten annuleren.

Lees hier meer informatie

India is het land van de grote contrasten en zet al je zintuigen op scherp. Het landschap, de heerlijke geuren op de markt, de indrukwekkende cultuur. Maar vooral de prachtige mensen maken de reis door India onvergetelijk.

Het kleurrijke karakter van India zie je terug in het onderwijs. We reizen naar plattelandsregio Odisha, in het oosten van India. Hier gaan we op kleine basisscholen met kleine klasjes aan het werk. Leerkrachten maken hier nog weinig gebruik van materialen en technieken en een lesplan ontbreekt vaak. Desondanks is de motivatie om nieuwe manieren van lesgeven te ontdekken enorm!

Direct inschrijven

Tijdens de reis wissel je ervaringen uit over het gebruik van activerende didactiek en zoek je samen naar praktijkgerichte oplossingen. Je geeft workshops aan groepen leerkrachten. Als schoolleider werk je via coaching on the job samen aan de vele uitdagingen van Indiase collega-schoolleiders.

Lees hier meer over het World Teacher-programma voor schoolleiders

Goed om te weten: in India werken we met tolken, omdat niet alle Indiase leerkrachten de Engelse taal voldoende beheersen.

Opzet van de reis

 • Het eerste weekend vliegen we naar India en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe basisschool of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in India. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

World Teacher India

Reis- en trainingsdata

Reis Vertrek 3 of 4 oktober (afhankelijk van tickets) t/m 18 oktober 2020. Let op: deze data vallen buiten de herfstvakantie van regio midden en zuid. We kunnen helaas niet later gaan omdat in India vanaf 20 oktober de scholen dicht zijn.
Kennismakingsavond woensdag 20 mei 2020 ’s avonds
Tweedaagse training van vrijdag 12 juni 9.00 uur tot zaterdag 13 juni 2020 17.00 uur (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 19 september 2020
Terugkomdag zaterdag 21 november 2020

Coronavirus

Door het coronavirus krijgen we veel vragen over de World Teacher-reis naar India in oktober. We kunnen hierover melden dat we de richtlijnen van het RIVM volgen: de reis gaat door als het volgens het RIVM weer veilig is om te reizen naar het buitenland. Daarnaast gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

 • Het coronavirus is onder controle in het land van bestemming.
 • Het land van bestemming laat reizigers uit Nederland toe.
 • Het is volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken veilig om naar het betreffende land toe te reizen.

 Mocht er voor de reis naar India niet aan deze voorwaarden kunnen worden voldaan, dan bieden we een alternatieve reis aan naar een ander land of in een andere periode. Je mag je reis uiteraard ook annuleren. Dit gaat volgens de algemene voorwaarden.

Kosten World Teacher India

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • maaltijden, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten. Uiteraard helpen we je uitgebreid op weg met concrete tips en ideeën!

Met je eigen actiesite op inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

Ik ga mee op reis!

 

Inschrijven kan tot 17 mei 2020

Social

Partners & keurmerken

 • ANBI
 • Nationale Postcode Loterij