sluit
Doneer direct

World Teacher

Reis India 2019

Het land van de grote contrasten zet ál je zintuigen op scherp. Het landschap, de heerlijke geuren op de markt, de indrukwekkende cultuur, maar vooral de prachtige mensen maken de reis door India onvergetelijk. Het kleurrijke India zie je terug in het onderwijs.

We reizen naar het rustige platteland in het oosten van India waar we op kleine scholen met kleine klasjes aan het werk gaan. Docenten maken hier nog weinig gebruik van materialen en technieken en een lesplan ontbreekt vaak. Maar de motivatie om nieuwe manieren van lesgeven te ontdekken en in te zetten in de klas is enorm!

Tijdens de reis wissel je ervaringen uit met activerende didactiek en zoek je samen naar praktijkgerichte oplossingen. Tijdens de reis werken we met tolken omdat men de Engelse taal niet overal genoeg beheerst. We verblijven in de buurt van Boudh in de regio Odisha.

Opzet van de reis*

  • Heenvlucht in het eerste weekend en doorreis naar de bestemming
  • Voorbereiden van de eerste schoolweek en kennismaking met de groep/collega’s
  • Eerste schoolweek samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Workshops en team bijeenkomsten worden georganiseerd. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
  • Tussenliggende weekend bestaat veelal uit een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen vindt op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag plaats
  • De tweede week wordt ofwel een nieuwe school bezocht, of verder gegaan met de doelen en activiteiten uit week 1.
  • Er vindt doorgaans een start en eindbijeenkomst plaats waarin ook geëvalueerd wordt.
  • Het laatste weekend wordt terug gereisd naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

* De details van het reisprogramma worden tijdens de voorbereiding bekend gemaakt. We werken hierin nauw samen met onze partner in het land. We houden een voorlopig programma aan; en weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Inschrijven kan tot 5 november 2018

Reis- en trainingsdata

 Reis van 15* of 16 februari tot 3 maart 2019
Kennismakingsgesprek Woensdag 21 november 2018 ’s avonds
Tweedaagse training vrijdag 7 december (vanaf 9.00 uur) & zaterdag 8 december 2018 (tot 17.00 uur)  (incl overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 26 januari 2019
Terugkomdag zaterdag 30 maart 2019

* Afhankelijk van de beschikbaarheid van vluchten en de invulling van het programma.

Kosten*

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

* De totaalprijs is inclusief trainingsmateriaal, drie trainingen (inclusief één overnachting), vliegticket, eten, reis- en verblijfkosten in het land en exclusief visum, vaccinaties en verzekeringen.
** Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen wij dankzij een Edukans sponsor studenten een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede-doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

(Inschrijven kan tot 5 november 2018)

Ik ga mee