Nieuwsoverzicht
Vuvuzela shout out voor meisjes

Vuvuzela shout out voor meisjes

Nog steeds krijgen veel meisjes en vrouwen niet de kansen waar ze recht op hebben. Vuvuzela versterkt de stem van vrouwen om machthebbers ter verantwoording te roepen! Vuvuzela is een samenwerkingsverband van Edukans, VSO, Forum for African Women Educationalists (FAWE), WomEng en Afrika Youth Movement (AYM).

vuvuzela meisjes

Onderwijs bevordert gelijke kansen

Wij geloven dat onderwijs het krachtigste middel is om ervoor te zorgen dat meisjes gelijke kansen krijgen. Vuvuzela pleit voor vrouwenrechten en rechtvaardige onderwijssystemen. Zo bereiden we meisjes voor op de sociaaleconomische kansen en het leiderschap van de 21e eeuw. Want voor een betere wereld hebben we sterke, technisch geschoolde vrouwen en meisjes nodig!

Laat je stem horen voor gelijkwaardig onderwijs

Vuvuzela maakt maatschappelijke organisaties wereldwijd sterker om zich uit te spreken. Dat is hard nodig, want zij staan wereldwijd onder druk. Het is belangrijk dat zij hun stem kunnen laten horen en besluitvormers ter verantwoording kunnen roepen. Vuvuzela, het geluid dat door alles heen dringt, laat ieders stem horen voor gelijkwaardig onderwijs. In Ethiopië, Nigeria, Oeganda, Kenia, Ghana, Mali, Tunesië, in Nederland en op internationale fora.

Deel deze boodschap!

Met Vuvuzela dragen we bij aan het vergroten van het maatschappelijke middenveld. Dit is in lijn met de werelddoelen SDG16 (Vrede, justitie en sterke publieke diensten), SDG4 (Kwaliteitsonderwijs) en SDG5 (Gendergelijkheid).

>>> Lees meer over de werelddoelen

Ben jij het ermee eens dat meisjes & jongens gelijke onderwijskansen moeten hebben? Toon dan je steun voor vrouwenrechten op Internationale Vrouwendag 8 maart en deel deze boodschap!