Nieuwsoverzicht
Project update
Geen World Teacher reizen in 2020

Geen World Teacher reizen in 2020

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar in rap tempo op. Waar we eerst nog goede hoop hadden dat onze World Teacher reizen in het najaar door zouden kunnen gaan, blijkt dit nu te optimistisch te zijn. Met pijn in ons hart hebben we er dan ook voor moeten kiezen alle World Teacher reizen van 2020 te annuleren.

Coronavirus World Teacher

Grote gevolgen

Met World Teacher reizen Nederlandse (aankomende) onderwijsprofessionals af naar ontwikkelingslanden om daar, samen met lokale collega’s, te werken aan beter onderwijs. De World Teacher reizen zijn een belangrijk onderdeel van onze meerjarige programma’s ter verbetering van het onderwijs in de landen waar wij werken. De beslissing om de reizen te annuleren heeft helaas grote gevolgen voor het werk dat Edukans wil doen. Toch vinden we het niet verantwoord om nu te reizen.

Lees wat Edukans doet in de coronacrisis

Redenen om niet te reizen

We nemen je graag mee in onze overwegingen om de reizen te annuleren:

  • De overheid adviseert dringend om voorlopig niet te reizen. Ook zijn er voorlopig geen mogelijkheden om te vliegen naar de World Teacher landen.
  • De scholen in de landen waar wij werken zijn vooralsnog gesloten. En als de scholen straks weer open gaan, ligt hun prioriteit het opstarten van het onderwijs en het inhalen van achterstanden. Het ontvangen van internationale collega’s is dan teveel gevraagd.
  • In meerdere World Teacher landen geldt een plicht om bij aankomst in het land 2 weken in quarantaine te gaan. Het is dan niet mogelijk om ons programma uit te voeren.
  • De medische voorzieningen in onze reislanden zijn van een andere kwaliteit dan we in Nederland gewend zijn. We willen daar voor zowel de veiligheid van de lokale bevolking als onze reizigers geen aanspraak op hoeven maken.
  • Het is niet mogelijk om tijdens een World Teacher reis anderhalve meter afstand te houden.
  • Onze World Teacher reizen worden begeleid door vrijwilligers. Wij willen hen niet de verantwoordelijkheid geven om ter plekke te moeten omgaan met corona-gerelateerde calamiteiten. In zo’n onvoorspelbare situatie kunnen wij de verantwoordelijkheid voor de deelnemers niet op hun schouders laten rusten.

Alternatieve reis

Edukans heeft alle studenten, docenten en schoolleiders die zich hebben ingeschreven voor een reis in 2020 een alternatief geboden. Ook hebben zij de mogelijkheid gekregen om hun reis te annuleren. We zijn erg blij te kunnen melden dat bijna alle World Teachers kiezen voor een nieuwe reismogelijkheid in 2021!

Ben jij (bijna-) docent of schoolleider en zou je in 2021 ook op World Teacher reis willen? Bekijk dan hier alle informatie over dit programma

Alle kinderen terug naar school

Een van de prioriteiten van Edukans is ervoor te zorgen dat kinderen die nu thuiszitten door het coronavirus straks weer terug naar school komen. Want in ontwikkelingslanden is dat helaas geen vanzelfsprekendheid. Kinderen lopen het risico te worden uitgehuwelijkt of zwanger te raken. Of ouders kunnen het beetje geld dat hun kinderen nu verdienen niet missen.

Jij kunt ons helpen kinderen terug naar school te krijgen! Door een donatie te doen bijvoorbeeld óf een pagina aan te maken op ons actieplatform. Met jouw actiepagina kun je je familie, vrienden en kennissen oproepen om eenvoudig online te doneren aan Edukans. Alle bijdragen zijn enorm welkom.

Een pagina aanmaken op het Edukans actieplatform