DARE2GO Suriname

Voor de klas in Suriname

Marleen van der Linde reisde met Edukans naar Suriname. Samen met collega’s uit Nederland en Suriname werkte ze als World Teacher aan beter onderwijs. “Het heeft me een betere leerkracht gemaakt.” 

“Ik wilde me al langer nuttig inzetten voor de maatschappij , maar had nog geen concreet idee. Tot Edukans op mijn pad kwam. Hoe mooi is het om je jarenlange ervaring en liefde voor onderwijs zo te kunnen delen!”

“Op mijn reis zag ik dat veel Surinaamse leerkrachten vooral informatie zenden; er was weinig initiatief bij de kinderen. In Nederland proberen we leerlingen ook eigen verantwoordelijkheid te geven voor hun leerproces. Je probeert ze te prikkelen om zelf in actie komen. Ik heb de Surinaamse docenten met mijn groep een voorbeeldles gegeven. Zij reageerden heel enthousiast en later zagen we de actieve werkvormen terug in hun lessen.”

“Mijn ervaring met World Teacher heeft mij een betere leerkracht gemaakt. Zo ben ik me weer bewuster geworden van de toegevoegde waarde van actieve werkvormen. Ik probeer nu meer te bewegen in de klas. Zeker in groep 4 is dat nog zo belangrijk. De uitwisseling van ideeën met mede-World Teachers helpt daarbij. Iets wat in Suriname trouwens nauwelijks gebeurt. Door een bijeenkomst met alle docenten te organiseren, konden zij vragen stellen en kennis met elkaar delen.”

Heb je vragen of wil je meer weten over Edukans?

Bekijk de veelgestelde vragen of bel ons op 033 460 6010