Nieuwsoverzicht
Verhaal
Kinderen én docenten krijgen steeds betere kansen ziet supporter Rachel

Kinderen én docenten krijgen steeds betere kansen ziet supporter Rachel

Vorig jaar leerde Rachel Edukans op de Huishoudbeurs kennen. De stand trok haar aandacht en toen ze meer hoorde over ons werk voegde ze meteen de daad bij het woord. Rachel besloot om Edukans maandelijks te steunen. “Om iets te kunnen doen en om in ieder geval 1 kind te kunnen helpen”. Op de Supportersdag in oktober spraken we Rachel over haar betrokkenheid bij Edukans.

“Mijn vader was onderwijzer en gaf les op een school met kinderen met een fysieke beperking. Toen hij daarna vertaler werd, bood dit kansen om overal ter wereld te kunnen werken. Ik heb in drie verschillende landen gewoond en ging regelmatig naar een nieuwe school. Op mijn 11e woonden we in Portugal. Ik vond het lastig om het onderwijs daar goed te volgen. Natuurlijk was de taalbarrière een uitdaging, maar ook om opnieuw iets op te bouwen met klasgenoten.

Sociale vaardigheden aanleren op school vind ik heel belangrijk. Én leraren die voor je klaar staan. Voel je je niet gesteund, dan is het alleen maar lastiger om je prettig te voelen in de klas en aansluiting te vinden. Dit helpt natuurlijk niet mee aan je schoolresultaten en je kunt je eenzaam gaan voelen.

“Onderwijs geeft je vrijheid”

Omdat ik zelf niet de beste ervaringen in de schoolbanken heb gehad, gun ik het anderen des te meer. Ik steun een organisatie als Edukans omdat jullie mensen inspireren om te leren. Niet alleen krijgen kinderen betere kansen. Ook docenten ontwikkelen zich omdat ze worden opgeleid in beter lesgeven. Tijdens de Edukans-Supportersdag kreeg ik een gevoel van trots. Het was fijn om samen te zijn met mensen die ook willen geven en delen!”

Word ook supporter!

Edukans-Supportersdag-2023-donateurs-event
De Edukans-Supportersdag