Alle projecten
Relevant beroepsonderwijs voor jongeren in Kenia
Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Kenia

Relevant beroepsonderwijs voor jongeren in Kenia

In Kenia is er een grote kloof tussen de opleiding van jongeren en de behoefte van de arbeidsmarkt. Veel jongeren zijn werkloos, terwijl tegelijkertijd veel bedrijven geen geschikt personeel kunnen vinden.

Opleidingen die aansluiten op de arbeidsmarkt

Edukans wil dit gat dichten door relevante beroepsopleidingen aan te bieden die aansluiten bij de vraag op de arbeidsmarkt. Samen met onder meer onze partners Ujima en NairoBits trainen we jongeren. 75% van hen vindt na de training een baan!

Grote impact

Gemiddeld heeft iedere trainee 2 mensen die van hem afhankelijk zijn, bijvoorbeeld een broertje, zusje of kind. Zij profiteren ook van het project: het inkomen van de student neemt toe en vergroot de kans op genoeg voedsel en genoeg geld om schoolkosten te betalen.

Eén van de jongeren die een baan vond dankzij de training van Ujima is Tonny. Maak kennis met deze gedreven jongen, die nu dankzij zijn baan zijn dochtertje kan onderhouden.

Werken aan zelfvertrouwen

Edukans wil in 2022 3.000 jongeren opleiden. Ze krijgen praktische training, bijvoorbeeld over het schoonmaken van kamers volgens hotelrichtlijnen of het bouwen van een website. Maar ook soft skills zijn onderdeel van de training.

Veel jongeren die met de opleiding beginnen, hebben weinig zelfvertrouwen. Tijdens de opleiding werken ze aan hun zelfbeeld en leren ze om te gaan met werkgevers en klanten. Ook seksuele voorlichting is een onderwerp waar we aandacht aan besteden. Hierdoor stoppen minder studenten met de opleiding vanwege vroege zwangerschap of soa’s.

75% van de jongeren vindt na de training een baan

Link met de arbeidsmarkt

Onze partnerorganisaties hebben een sterke link met de arbeidsmarkt: ze hebben regelmatig contact met bedrijven om de laatste ontwikkelingen te bespreken. Toekomstige werkgevers worden gevraagd om gastcolleges te geven en een stage is een verplicht onderdeel van de opleiding. Dit maakt dat de afgestudeerden zeer gewild zijn.

Computernerd uit de sloppenwijk

Op de foto hierboven zie je Kevin. Op jonge leeftijd verliest hij zijn vader, broer en zus. Hij raakt aan de drugs, maar weet zijn leven tóch een nieuwe draai te geven. Kevin: “Ik heb nu een vast contract bij een financieel bedrijf. Van het eerste geld dat ik verdien, huur ik een beter huis voor mijn moeder, buiten de sloppenwijk.”

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Kenia

Doel

Meer jongeren in Kenia helpen aan een baan.

Hoe

Door relevante beroepsopleidingen.

Hoeveel studenten?

Dit jaar worden 3.000 jongeren getraind.

Steun onze projecten en geef een jongere de kans van zijn leven!

Edukans is een erkend goed doel. Dit betekent dat u er als donateur op kunt vertrouwen dat uw donatie op verantwoorde wijze wordt besteed.
  • Met € 15 ondersteun je de ontwikkeling van relevante beroepsopleidingen voor jongeren.

Andere projecten

Edukans werkt aan grote en kleine onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Bekijk hier een aantal van onze andere projecten.

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij