Relevant beroepsonderwijs voor jongeren in Kenia

Jongeren aan de slag in de ICT of horeca

Relevant beroepsonderwijs voor jongeren in Kenia

In Kenia is er een grote kloof tussen de opleiding van jongeren en de behoefte van de arbeidsmarkt. Veel jongeren zijn werkloos, terwijl tegelijkertijd veel bedrijven geen geschikt personeel kunnen vinden.

Opleidingen die aansluiten op de arbeidsmarkt

Edukans wil dit gat dichten door relevante beroepsopleidingen aan te bieden die aansluiten bij de vraag op de arbeidsmarkt. Samen met onze partners Ujima (in de horecasector) en NairoBits (in de ICT-sector) trainen we jongeren. 80% van hen vindt de training een baan!

Bekijk de documentaire van EO Metterdaad over ons werk in Kenia >

Werken aan zelfvertrouwen

Edukans wil 780 jongeren opleiden. Ze krijgen praktische training, bijvoorbeeld over het schoonmaken van kamers volgens hotelrichtlijnen of het bouwen van een website. Maar ook soft skills zijn onderdeel van de training.

Veel jongeren die met de opleiding beginnen, hebben weinig zelfvertrouwen. Tijdens de opleiding werken ze aan hun zelfbeeld en leren ze om te gaan met werkgevers en klanten. Ook seksuele voorlichting is een onderwerp waar we aandacht aan besteden. Hierdoor stoppen minder studenten met de opleiding vanwege vroege zwangerschap of soa’s.

80% van de jongeren vindt na de training een baan

Link met de arbeidsmarkt

Beide partnerorganisaties hebben een sterke link met de arbeidsmarkt: ze hebben regelmatig contact met bedrijven om de laatste ontwikkelingen te bespreken. Toekomstige werkgevers worden gevraagd om gastcolleges te geven en een stage is een verplicht onderdeel van de opleiding. Dit maakt dat de afgestudeerden van Ujima en Nairobits zeer gewild zijn en 80% van hen een baan vindt.

Grote impact

Gemiddeld heeft iedere trainee 2 mensen die van hem afhankelijk zijn, bijvoorbeeld een broertje, zusje of kind. Zij profiteren ook van het project: het inkomen van de student neemt toe en vergroot de kans op genoeg voedsel en genoeg geld om schoolkosten te betalen.

Eén van de jongeren die een baan vond dankzij de training van Ujima is Tonny. Maak kennis met deze gedreven jongen, die nu dankzij zijn baan zijn dochtertje kan onderhouden.

Doel

Meer jongeren in Kenia helpen aan een baan.

Hoe

Door relevante beroepsopleidingen.

Hoeveel studenten?

780 jongeren worden getraind.

Hoeveel stagebegeleiders?

120

Partners

Ujima Foundation en Nairobits.

    Met € 15 per maand steun je een meisje op een internaat, zodat ze haar school kan afmaken (maandelijks opzegbaar).

Doneer direct

Andere actuele projecten