sluit
Doneer direct
Meer jongeren aan het werk in Kenia

Meer jongeren aan het werk in Kenia

De jeugdwerkloosheid in Kenia is hoog. En dat terwijl er veel bedrijven zijn die geen geschikt personeel kunnen vinden. Het probleem is dat veel jongeren zijn opgeleid in een sector waar weinig werk is. Edukans wil dit gat dichten door relevante beroepsopleidingen aan te bieden die aansluiten bij de vraag op de arbeidsmarkt. Samen met onze partners Ujima (horecasector) en NairoBits (ICT) trainen we jongeren. 80% van hen vindt daarna een baan! In april en mei 2018 zond EO Metterdaad verschillende documentaires uit over deze jongeren.

Werken aan zelfvertrouwen

Edukans wil 780 gemarginaliseerde jongeren trainen. Ze krijgen praktische training, bijvoorbeeld over het schoonmaken van kamers volgens hotelrichtlijnen of het bouwen van een website. Maar ook soft skills zijn onderdeel van de training. Veel jongeren die met de opleiding beginnen hebben weinig zelfvertrouwen. Tijdens de opleiding werken ze aan hun zelfbeeld en leren ze om te gaan met toekomstige werkgevers en klanten. Ook seksuele voorlichting is onderdeel van de training. Hierdoor stoppen minder studenten met de opleiding vanwege vroege zwangerschap of soa’s.

80% van de jongeren vindt na de training een baan

Link met de arbeidsmarkt

Beide organisaties hebben een sterke link met de arbeidsmarkt: ze hebben regelmatig contact met bedrijven om de laatste ontwikkelingen te bespreken. Toekomstige werkgevers worden gevraagd om gastcolleges te geven en een stage is een verplicht onderdeel van de opleiding. Dit maakt dat de afgestudeerden van Ujima en Nairobits zeer gewild zijn en 80% van hen een baan vindt.

Grote impact

Gemiddeld heeft iedere trainee twee mensen die van hem afhankelijk zijn, bijvoorbeeld een broertje, zusje of een kind. Zij profiteren ook van het project: het inkomen van de student neemt toe en vergroot de kans op genoeg voedsel en genoeg geld om schoolkosten te betalen. Eén van de jongeren die een baan vond dankzij de training van Ujima is Tonny. Maak kennis met deze gedreven jongen, die nu met zijn baan zijn dochtertje kan onderhouden.

Help mee

Help je mee om nog meer jongeren aan een baan te helpen? Doneer nu en geef voor de toekomst van jongeren.

>>Ja, ik help mee

Doel

Meer jongeren in Kenia helpen aan een baan.

Hoe

Door relevante beroepsopleidingen.

Hoeveel studenten?

780 jongeren worden getraind.

Hoeveel stagebegeleiders?

120

Partners

Ujima Foundation en Nairobits.

Ja, ik steun beter onderwijs

voer je bedrag in:

Andere actuele projecten