World Teacher

10 redenen om mee te gaan met World Teacher

Met Edukans World Teacher reis je voor 15 dagen naar het hart van je werk. Als  onderwijsprofessionals uit Nederland en Kenia werk je aan beter onderwijs, hier én daar. Benieuwd of World Teacher iets voor jou is?

Bekijk deze 10 redenen om niet langer te twijfelen en je vandaag nog op te geven!

1. Je gaat naar de kern van onderwijs

Als je meegaat met World Teacher leer je weer helemaal te vertrouwen op jezelf als docent. Zonder digibord, uitgebreide lespakketten en bijvoorbeeld videomateriaal in de klas leer je met minimale middelen naar de kern van het onderwijs te gaan.

2. Je duikt in de cultuur van een ander land

In het land waar je naartoe reist, werk je intensief samen met je collegadocent- of schoolleider. Je slaapt in een eenvoudige accommodatie, eet lokale gerechten en komt echt in contact met de mensen daar. Via onderwijs leer je het land en de gewoontes beter kennen.

3. Je gebruikt jouw kennis en ervaring

Je kunt iets bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs. Want jij hebt de nodige kennis en ervaring in huis die je kunt delen met je collega’s in andere landen! Denk aan manieren om kinderen bij de les te betrekken en bijvoorbeeld positief feedback te geven.

4. Je zet je in op een school die zelf om ondersteuning vraagt

De scholen waar we mee samenwerken, vragen zelf om ondersteuning. Je gaat dus niet zomaar naar de school toe, maar je voorziet in de behoefte van de docenten daar. Samen gaan jullie op zoek naar verbeteringen en leren jullie van elkaar.

5. World Teacher is een duurzaam programma

We werken jarenlang op dezelfde plekken aan beter onderwijs. Dat maakt World Teacher een duurzaam programma. De verandering is niet voor even, maar verbetert het onderwijs ter plekke structureel.

6. World Teacher is een ervaring voor het leven!

Deze reis naar het hart van je vak vergeet je niet zomaar. De indrukken die je bij World Teacher opdoet, neem je de rest van je leven mee. Het geeft je gevoel voor culturele verschillen, ook in je Nederlandse klas. Je leert dingen die je in Nederlandse context niet zo snel zou tegenkomen. Deelnemers omschrijven onze reizen vaak als onvergetelijk.

7. Je wisselt ervaringen over je werk uit met collega’s

In de dagelijkse hectiek van je werk kom je er vaak niet aan toe om even stil te staan bij je werk. Tijdens de reis neem je de tijd om samen met je Nederlandse én buitenlandse collega’s ervaringen uit te wisselen over jullie werk. Ook de inzichten die je zo opdoet neem je mee terug naar je klas in Nederland!

8. Je ontmoet verre collega’s met dezelfde passie

Je bent niet de enige die elke dag weer het beste voorheeft met de kinderen in je klas. Overal ter wereld strijden leerkrachten voor het best mogelijke onderwijs dat ze hun kinderen kunnen geven. Tijdens de reis ontmoet je verre collega’s die jouw passie voor onderwijs delen. Laat je inspireren!

9. Je komt flexibeler terug

Een World Teacher-reis loopt altijd anders dan verwacht. Een programmaonderdeel dat verzet wordt, een afspraak die niet doorgaat of een dag die totaal anders loopt dan de bedoeling was. Je leert hier vanzelf mee omgaan en je komt dan ook geheid flexibeler terug!

10. Je wordt een World Teacher

Je hebt meer gezien van de wereld en neemt dit mee jouw klas of school in waardoor je jouw ervaringen ook weer doorgeeft aan jouw leerlingen en/of collega’s!

Enthousiast geworden? Lees meer over de reizen van dit jaar  of geef  je op!

 

“Het is een hele rijke ervaring, doordat je scholen in een hele andere cultuur leert kennen en je samenwerkt met een groep mensen die allemaal een passie hebben voor onderwijs!”

 

Terug naar hoofdpagina