Nieuwsoverzicht
Nieuws
5 redenen om na te laten aan Edukans

5 redenen om na te laten aan Edukans

Edukans zet zich in voor goed onderwijs voor kinderen en jongeren in landen als Ethiopië, Kenia, Oeganda en Malawi. Vindt u onderwijs ook belangrijk? Met uw nalatenschap wordt bij Edukans écht verschil gemaakt om de volgende vijf redenen:

1. Structurele verandering
Goed onderwijs is de sleutel tot alle ontwikkeling. Dat vergt meer dan een kleinschalige aanpak: Edukans zorgt voor structurele verandering binnen het hele onderwijs. We leiden jongeren op in vaardigheden waar vraag naar is en besteden aandacht aan sociaal en emotioneel leren. Zo sluit het onderwijs zo goed mogelijk aan bij de leeromgeving van de kinderen en jongeren en verbetert hun positie op de arbeidsmarkt.

2. Kansen voor iedereen
Aan de hand van 4 thema’s werkt Edukans aan de beste kansen voor kinderen en jongeren. Zo faciliteren we basisonderwijs van goede kwaliteit, banen voor jongeren, bieden we onderwijs aan in noodsituaties en gaan we voor gelijke kansen voor jongens en meisjes.

3. Bundelen van krachten
Edukans gelooft in het bundelen van krachten en werkt nauw samen met lokale medewerkers, partners en organisaties. Niet alleen trainen we leraren, maar betrekken ook ouders bij het onderwijs van hun kinderen en lobbyen bij onderwijsinspecties en overheden.

4. Duurzame en gelijkwaardige toekomst 
Met onze projecten bereiden we kinderen en jongeren voor op een duurzame en gelijkwaardige toekomst. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld les in digitale vaardigheden, inclusiviteit en klimaatverandering.

5. Snel en makkelijk! 
Door na te laten aan Edukans, kunt u bijdragen aan goed onderwijs en daarmee een veelbelovende toekomst voor kinderen en jongeren wereldwijd. Edukans in uw testament opnemen is snel en makkelijk geregeld.

Download de brochure

Klik hier voor meer informatie over nalaten