Nieuwsoverzicht
Project update
Zo helpen wij jongeren in Kenia uit armoede

Zo helpen wij jongeren in Kenia uit armoede

Kenia staat voor de grote uitdaging om een groeiend aantal werkloze jongeren aan werk te helpen. 22% van de jongeren tussen de 20 en 24 jaar is werkloos. Ze kunnen geen werk vinden en komen voor grote uitdagingen te staan. Omdat iedere jongere de kans verdient om iets van zijn toekomst te maken, pakt Edukans jeugdwerkloosheid in Kenia aan. Wij zorgen ervoor dat 9.000 jongeren in Kenia een relevante beroepsopleiding krijgen. Om het project te laten slagen is jouw bijdrage van belang. Help je mee?

Geef Keniaanse jongeren een kans

Van sloppenwijk naar baan in de ICT

De 22-jarige Prisicillah groeide op in de grootste sloppenwijk van Nairobi. Haar toekomstkansen lagen niet voor het oprapen. Toen Prisicillah via een programma van Edukans de kans kreeg om een ICT-opleiding te volgen, greep ze dit met beide handen aan. “Ik had het financieel heel zwaar, maar deze opleiding geeft mij zoveel mogelijkheden! Mijn passie is het inzetten van ICT voor sociale vraagstukken. Na mijn opleiding wil ik heel graag apps ontwikkelen die de mensen in mijn gemeenschap verder helpen.”

Lees verder over dit project

Geef meer jongeren de kans op werk

Het verhaal van Prisicillah laat zien dat onze aanpak werkt. Ook Phelix die je hier op de foto ziet kreeg een kans. “Ik leerde hoe je succesvol solliciteert en nu ben ik barman!”. Wij willen nog veel meer jongeren de kans op werk geven. Help je mee deze droom waar te maken?

Ja, ik doneer