Nieuwsoverzicht
Nieuws
Crowdfunding van start! Bouw mee aan groen onderwijs in Malawi

Crowdfunding van start! Bouw mee aan groen onderwijs in Malawi

Een goed leven opbouwen in Malawi is steeds lastiger door de gevolgen van klimaatverandering. Het extreme weer verlaagt de landbouwopbrengst, waardoor kinderen en jongeren in Malawi vaak te maken krijgen met honger en armoede. Daarom richt Edukans zich met kwalitatief en ‘groen’ onderwijs op leraren in het basisonderwijs. Kinderen moeten nog veel leren. Het zijn ‘groentjes’!

Laat de groentjes bloeien

Van 20 scholen in Malawi hebben we al een eco-school gemaakt. Dit willen we voor nog 11 scholen mogelijk maken! Bouw jij mee aan een veilige en gezonde toekomst van de groentjes in Malawi?

Doneer nu

  • €20 voor een stekje
  • €50 voor een boom
  • €75 voor een groen lespakket: en maak kans op een van de twintig gratis brievenbusboompjes cadeau

Een groener Malawi

In Malawi leeft 80% van de bevolking op het platteland, met landbouw als belangrijkste bron van inkomsten. Meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en 40% van de bevolking lijdt honger. Bij Edukans hebben we een droom: groen onderwijs voor Malawi! Het zorgt dat kinderen slim leren omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Want een groener Malawi begint op school, waar kinderen leren hoe ze moeten omgaan met de aarde.

Meer informatie 

Edukans-NL-crowdfunding-Malawi-Groentjes (10)