Bijgesneden-header-Edukans-nl-Malawi-hoofdbeeld-crowdfunding-groentjes-basisonderwijs-klas-school-lokaal-meisjes
Alle programma's

Crowdfunding ‘De Groentjes’

Bouw mee aan een groener Malawi

Kinderen en jongeren krijgen in Malawi vaak te maken met honger en armoede. Dit zijn keiharde gevolgen van klimaatverandering. Een goed leven opbouwen is steeds lastiger. Het is belangrijker dan ooit dat je op school leert slim om te gaan met de aarde. Daarom richt Edukans zich met kwalitatief en ‘groen’ onderwijs op leraren in het basisonderwijs.

Kinderen moeten nog veel leren. Het zijn ‘groentjes’! Met jouw steun zijn ze voorbereid op een duurzame toekomst. Bouw je mee en zorg je dat de groentjes in Malawi tot bloei komen?

Ik bouw mee!

Gevolgen van klimaatverandering

In Malawi, een van de armste landen ter wereld, zijn de gevolgen van klimaatverandering enorm. Door extreem weer brengt de landbouw minder op, wat leidt tot minder inkomen en tekort aan voedsel. In Malawi leeft 80% van de bevolking op het platteland, met landbouw als belangrijkste bron van inkomsten. Meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en 40% van de bevolking lijdt honger.

 

scholier malawi

Eco-onderwijs

Edukans zet zich in voor vernieuwend onderwijs en richt zich met kwalitatieve en ‘groene’ onderwijsmethodes op leraren in het basisonderwijs. De nieuwe onderwijsmethodiek ‘eco-onderwijs’ is dan ook gericht op docenten die hun leerlingen goed en slim leren omgaan met klimaatverandering. De docenten leren theorie combineren met actieve praktijklessen, zodat de leerprestaties van de kinderen verbeteren en ze goed voorbereid zijn op hun eigen duurzame toekomst.

Les in de groentetuin van school

Op een eco-school krijg je naast vakken als lezen, schrijven en wiskunde ook les over het milieu. Onderwerpen als voeding, biodiversiteit, energie, afval en water komen aan bod. Je krijgt les in een inspirerende en motiverende omgeving en wat je leert over het milieu in de klas, pas je direct in de praktijk toe. Leerlingen gaan actief met de lesstof aan de slag in de groentetuin, fruitboomgaard of met het vee rondom de school. De activiteiten op een eco-school helpen de school én gemeenschap bij het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering.   

Help mee dit mogelijk te maken

Edukans-NL-crowdfunding-Malawi-Groentjes (10)

Bouw mee aan hun droom

Bij Edukans hebben we een droom: groen onderwijs voor Malawi! Het zorgt dat kinderen slim leren omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Want een groener Malawi begint op school, waar kinderen leren hoe ze moeten omgaan met de aarde. Bouw jij mee aan een veilige en gezonde toekomst van de groentjes in Malawi? Doneer een stekje, een boom of een groen lespakket.

Ik bouw mee aan een groener Malawi

Van 20 scholen in Malawi hebben we al een eco-school gemaakt. Dit willen we voor nog 11 scholen mogelijk maken! Daarvoor hebben we een totaalbedrag van € 41.250 nodig.

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij