Nieuwsoverzicht
Project update
AFAS Foundation en Edukans trainen docenten en directeuren in Kenia

AFAS Foundation en Edukans trainen docenten en directeuren in Kenia

Momenteel werken Edukans en AFAS Foundation in Kenia aan een driejarig programma genaamd Ujuzi na Uajiri kwa Vijana. In het Swahili betekent dat vaardigheden en werkgelegenheid voor jongeren. In Kenia is veel werkloosheid onder andere door een te kort aan jongeren met een praktijkgerichte opleiding. Door het programma krijgen 9.000 Keniaanse jongeren trainingen op 30 mbo-scholen. Op die manier verbetert hun positie op de arbeidsmarkt.

Leraren en schoolleiders bereiken
Het project is gestart met het trainen van trainers. De afgelopen drie maanden hebben zij de docenten en directeuren van de mbo’s verschillende vaardigheden bijgebracht als competentiegericht leren, digitale pedagogie en leertechnieken. In de komende maanden zullen docenten en directeuren gecoacht worden om hun nieuwe kennis en vaardigheden daadwerkelijk te implementeren in de klas.

Relevante training voor studenten
Het doel van de trainingen is om jongeren te trainen in relevante vaardigheden zodat ze een baan kunnen vinden of een eigen bedrijf kunnen starten. Met het programma, waarin ook veel aandacht is voor stages, is de verwachting dat 75% van de opgeleide jongeren een baan vindt. Dit zorgt voor betere toekomstperspectieven voor henzelf en hun families.

Meer informatie over dit project