Nieuwsoverzicht
Nieuws
Actie Kinderboekenweek: meld je aan!

Actie Kinderboekenweek: meld je aan!

Om lezen en schrijven wereldwijd te stimuleren, slaan My Book Buddy en Edukans – net als vorig jaar – de handen weer ineen. Tijdens de Kinderboekenweek (4 – 15 oktober) dagen we Nederlandse basisschoolleerlingen uit om zo veel mogelijk (voor) te lezen en zo geld op te halen voor leeftijdsgenootjes in Kenia.

Je kan als school of thuis meedoen door gratis sponsorkaarten te bestellen. Met een leesboek én de sponsorkaart in de hand gaan kinderen langs de buren, opa’s, oma’s en de juf of meester. In ruil voor een kleine donatie vertellen zij over hun boek of lezen een stukje voor. Hiermee stimuleren we de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen. En ondertussen doen kinderen ook iets voor hun leeftijdsgenootjes in Kenia.

‘Bij mij thuis’

Het nieuwe thema van de Kinderboekenweek 2023 is ‘Bij mij thuis’, waarbij verhalen over ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen voorbij komen. Een thema dat goed aansluit bij deze actie omdat het belangrijk is je wereld te vergroten door te lezen. Tijdens het (voor)lezen ontstaan gesprekken over thuis. Hoe is het bij jou thuis? En hoe zou jouw leeftijdsgenootje in Kenia wonen?

Kenia-correctbook-meisje-2021

Kinderbibliotheken en duurzaam schrijfmateriaal

Het opgehaalde geld wordt gebruikt om in Kenia kinderbibliotheken op te zetten en om kinderen te voorzien van duurzame en uitwisbare schriften. Zo dragen we bij aan de lees- én schrijfvaardigheid van kinderen in ontwikkelingslanden.

Vind jij het belangrijk dat leeftijdsgenootjes ver weg ook goed kunnen lezen en schrijven? Wil je zelf thuis of met je klas mee doen? Vraag nu alvast je sponsorkaart(en) aan en kom in oktober in actie!

Vraag je sponsorkaart aan

Edukans-NL-Kinderboekenweek-My-Book-Buddy

Geef meer kinderen een uitwisbaar schrift

Nog lang niet ieder kind heeft een schrift om eindeloos mee te oefenen. Door een gebrek aan lesmateriaal als schriften en pennen zit actief oefenen er niet in. De meeste kinderen in Afrika hebben geen toegang tot kwalitatief goed basisonderwijs. Met als gevolg dat slechts 12% van de kinderen goed kan lezen na de basisschool. Wil je meer lezen over leren met een uitwisbaar schrift?

Meer informatie