Nieuwsoverzicht
Nieuws
Jongeren aan het woord tijdens conferentie #ConnectionWorks!

Jongeren aan het woord tijdens conferentie #ConnectionWorks!

Op 18 april organiseerde Edukans samen met VSO en Randstad de #ConnectionWorks! conferentie. In het gloednieuwe Experience Center in Amsterdam-Diemen dompelden de aanwezigen zich onder in de wereld van jongeren en werk. Op deze conferentie brachten we verschillende partijen samen om de werkgelegenheid en het onderwijs voor jongeren in Afrika te verbeteren. We bedachten duurzame en inclusieve oplossingen en maakten verbinding met elkaar. Want #ConnectionWorks!

Wij kijken terug op een geslaagde conferentie. Wat een inspiratie en inzichten! Er waren deskundigen aanwezig uit de particuliere sector, de overheid en maatschappelijke organisaties. Uiteraard waren er ook jongeren uitgenodigd. Jongeren uit Kenia, Oeganda en Nigeria spraken de zaal toe over wat zij als prioriteiten zien. Edukans-ambassadeur Sofie van den Enk was de host van het evenement en gaf het podium aan diverse interessante sprekers.

Jongeren aan het woord

Wat is een conferentie over jeugdwerkloosheid zonder jongeren? Daarom waren er diverse jeugdvertegenwoordigers op de conferentie aanwezig. Daisy Kandole vertegenwoordigt de jongeren in Oeganda en was digitaal aanwezig. Daisy:

Jongeren worden vaak gezien als een probleem, niet vaak genoeg als een oplossing. De betrokkenheid van jongeren is essentieel! Sociale vaardigheden en beroepsvaardigheden zijn erg belangrijk. Laat jonge mensen creatief zijn en leer ze vaardigheden om hun eigen bedrijf te starten.

Edukans-nl-ConnectionWorks-conferentie-18-april-werkgelegenheid-jongeren-Kenia-Daisy

Live panel met jongeren in Kenia

Edukans-nl-ConnectionWorks-conferentie-18-april-werkgelegenheid-jongeren-Kenia-jongerenpanel
Jongerenpanel neemt online deel vanaf ons kantoor in Kenia

Halverwege het programma was het tijd voor de break-out sessies. Edukans organiseerde de sessie ‘Digital Connection’. Een Keniaans jongerenpanel deed online mee vanuit ons kantoor in Kenia en deelden hun perspectief op digitale oplossingen. We hebben gesproken over het belang van groene banen, digitale vaardigheden en de toekomst.

De sessie werd afgesloten met de volgende opmerkingen:

  • Jeugd voorop en in het middelpunt van oplossingen
  • Gelijke toegang tot vaardigheidstraining voor iedereen
  • Toekomstbestendige banen
  • Toegang tot de digitale economie en digitale vaardigheden

Edukans-nl-ConnectionWorks-conferentie-18-april-werkgelegenheid-jongeren-Kenia-jongerenpanel

Terugblik #ConnectionWorks!

Het evenement was een groot succes en bood inzichten, motivatie en een waardevolle kans om nieuwe verbindingen te maken die werken. We sloten de dag af met een netwerkborrel en er zijn veel nieuwe verbindingen met elkaar gemaakt! Iedereen bedankt voor het bijwonen van #ConnectionWorks. Onze speciale dank gaat uit naar de aanwezigen, sprekers en natuurlijk onze ambassadeur Sofie van den Enk, host van het evenement.

Jeugdvertegenwoordiger Tizaru Peace:
Sluit je bij ons aan om partnerschappen en sociale verbindingen te laten werken. Verbinding werkt echt en geen enkele jongere mag achterblijven. Blijf verbinding maken om te zorgen voor onderwijs, vaardigheidstraining en fatsoenlijke banen voor jongeren.

Bekijk hieronder de terugblik in foto’s.